Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaČaj in citrusi nižajo tveganje za raka na jajčnikih

Čaj in citrusi nižajo tveganje za raka na jajčnikih

MORDA VAS ZANIMA

Univerza vzhodne Anglije je izvedla raziskavo, ki kaže, da imajo ženske, ki uživajo hrano, ki vsebuje flavonole in flavanone (oboji so prehranski flavonoidi), bistveno zmanjšano tveganje za razvoj epitelijskega raka na jajčnikih, petega vodilnega vzroka smrti zaradi raka pri ženskah.

- Oglas -

Čaj in citrusi

Raziskovalna skupina je več kot tri desetletja preučevala prehranjevalne navade 171.940 žensk, starih med 25 in 55 let. Ekipa je ugotovila, da so imele tiste, ki so uživale hrano in pijačo z veliko flavonoli (najdemo jih v čaju, rdečem vinu, jabolkih in grozdju) in flavanoni (najdemo jih v citrusih in sokovih), manjšo verjetnost za razvoj bolezni. Za rakom na jajčnikih letno zboli približno 180 tisoč žensk na svetu. Raziskavo je vodila prof. Aedin Cassidy z oddelka za prehrano. »To je prva študija, ki obsežno preučuje, ali je mogoče z običajnim vnosom različnih flavonoidov zmanjšati tveganje za epitelijski rak jajčnika,« je povedala. »Ugotovili smo, da imajo ženske, ki uživajo hrano, bogato z dvema podskupinama flavonoidov, bistveno manjše tveganje.« Glavni viri teh spojin vključujejo čaje in agrume ter sokove, ki jih zlahka vključimo v prehrano, kar pomeni, da bi lahko preproste spremembe glede zaužite hrane vplivale na zmanjšanje tveganja za raka na jajčnikih. »Še posebej pa je bilo le nekaj skodelic črnega čaja dnevno povezanih z 31-odstotnim zmanjšanjem tveganja.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×