ReceptiKosiloBulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

MORDA VAS ZANIMA

SESTAVINE (4 porcije)

  • 150 g bulgurja
  • 2 večja šopa peteršilja
  • 6 paradižnikov
  • 6 mladih čebul
  • 6 žlic svežih nasekljanih metinih lističev
  • 6 žlic olivnega olja
  • sok 3 limon
  • mleti poper
  • sol
  • solatni listi za dekoracijo
- Oglas -

PRIPRAVA

  1. Bulgur stresite na cedilo in ga operite pod tekočo vodo. Nato ga pretresite v skledo in prelijte z vrelo vodo (bulgur naj bo povsem prekrit). Počakajte 25 minut, da nabrekne, preden vodo odcedite. Nato ga osušite s čisto kuhinjsko krpo in stresite v skledo.
  2. Peteršilju odstranite stebla in grobo nasekljajte lističe. Paradižnik poparite z vrelo vodo, nato ga olupite in narežite na majhne koščke. Mlado čebulo očistite in jo na drobno nasekljajte. Vse sestavine dodajte bulgurju, skupaj z meto, limoninim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom, ter premešajte.
  3. Solato razporedite po skledicah ali globokih krožnikih in vsaki porciji dodajte še nekaj opranih listov zelene solate.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×