- Oglas -
SESTAVINE (4 porcije)
- 150 g bulgurja
- 2 veฤja ลกopa peterลกilja
- 6 paradiลพnikov
- 6 mladih ฤebul
- 6 ลพlic sveลพih nasekljanih metinih listiฤev
- 6 ลพlic olivnega olja
- sok 3 limon
- mleti poper
- sol
- solatni listi za dekoracijo
PRIPRAVA
- Bulgur stresite na cedilo in ga operite pod tekoฤo vodo. Nato ga pretresite v skledo in prelijte z vrelo vodo (bulgur naj bo povsem prekrit). Poฤakajte 25 minut, da nabrekne, preden vodo odcedite. Nato ga osuลกite s ฤisto kuhinjsko krpo in stresite v skledo.
- Peterลกilju odstranite stebla in grobo nasekljajte listiฤe. Paradiลพnik poparite z vrelo vodo, nato ga olupite in nareลพite na majhne koลกฤke. Mlado ฤebulo oฤistite in jo na drobno nasekljajte. Vse sestavine dodajte bulgurju, skupaj z meto, limoninim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom, ter premeลกajte.
- Solato razporedite po skledicah ali globokih kroลพnikih in vsaki porciji dodajte ลกe nekaj opranih listov zelene solate.
- oglas -