- Oglas -
SESTAVINE (4 porcije)
- 150 g bulgurja
- 2 večja šopa peteršilja
- 6 paradižnikov
- 6 mladih čebul
- 6 žlic svežih nasekljanih metinih lističev
- 6 žlic olivnega olja
- sok 3 limon
- mleti poper
- sol
- solatni listi za dekoracijo
PRIPRAVA
- Bulgur stresite na cedilo in ga operite pod tekočo vodo. Nato ga pretresite v skledo in prelijte z vrelo vodo (bulgur naj bo povsem prekrit). Počakajte 25 minut, da nabrekne, preden vodo odcedite. Nato ga osušite s čisto kuhinjsko krpo in stresite v skledo.
- Peteršilju odstranite stebla in grobo nasekljajte lističe. Paradižnik poparite z vrelo vodo, nato ga olupite in narežite na majhne koščke. Mlado čebulo očistite in jo na drobno nasekljajte. Vse sestavine dodajte bulgurju, skupaj z meto, limoninim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom, ter premešajte.
- Solato razporedite po skledicah ali globokih krožnikih in vsaki porciji dodajte še nekaj opranih listov zelene solate.
- oglas -