Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
ReceptiBulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine

  • 150 g bulgurja
  • 2 večja šopa peteršilja
  • 6 paradižnikov
  • 6 mladih čebul
  • 6 žlic svežih nasekljanih metinih lističev
  • 6 žlic olivnega olja
  • sok 3 limon
  • mleti poper
  • sol
  • solatni listi za dekoracijo
- Oglas -


Postopek priprave

  1. Bulgur stresite na cedilo in ga operite pod tekočo vodo. Nato ga pretresite v skledo in prelijte z vrelo vodo (bulgur naj bo povsem prekrit). Počakajte 25 minut, da nabrekne, preden vodo odcedite. Nato ga osušite s čisto kuhinjsko krpo in stresite v skledo.
  2. Peteršilju odstranite stebla in grobo nasekljajte lističe. Paradižnik poparite z vrelo vodo, nato ga olupite in narežite na majhne koščke. Mlado čebulo očistite in jo na drobno nasekljajte. Vse sestavine dodajte bulgurju, skupaj z meto, limoninim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom, ter premešajte.
  3. Solato razporedite po skledicah ali globokih krožnikih in vsaki porciji dodajte še nekaj opranih listov zelene solate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×