Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaBučno olje – vir zdravja

Bučno olje – vir zdravja

MORDA VAS ZANIMA

Buče sodijo med najstarejšo zelenjavo na svetu. Bučno olje je z vidika prehrane polnovredno živilo, saj vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin, vitamina E in selena. Uporablja se za preprečevanje raznih bolezenskih težav in za pomoč pri zdravljenju teh težav. Ljudsko zdravilstvo njegove zdravilne učinke že dolgo pozna, novodobne raziskave pa temu danes le prikimavajo.

- Oglas -

Bučno olje

Bučno olje vsebuje redko aminokislino

Bučno olje vsebuje zelo redko aminokislino, cucurbitin, ki zanesljivo deluje proti trakuljam. Visoka vsebnost vitaminov in mineralov v bučnem olju pomaga pri odvajanju vode in koristi živcem. Visoka vsebnost vitamina E zavira procese staranja.

Okusno zdravilo

Bučno olje ni samo okusno, ampak je tudi zdravilno. Uživanje bučnega olja se priporoča pri previsoki telesni teži, pri težavah želodca in črevesja ter pri obolenjih ledvic in mehurja.

Kako preveriti pristnost?

Dandanes že težko vemo, kaj kupujemo, saj so olja pridobljena z raznovrstnimi postopki, ki uničujejo tako kvaliteto kot zdravilne snovi v njih. Nekatera olja tudi redčijo s cenejšimi olji in tako se včasih sprašujemo, ali gre res za pravo bučno olje. To lahko preverimo povsem preprosto, kapljico kanemo na krožnik in jo opazujemo. Če se razlije, je olje mešano, če pa se ne, gre za pristno bučno olje. Ne pozabite, kapljica mora biti res majhna.

Masaža z bučnim oljem

- Oglas -

Bučno olje pa se ne uporablja samo za dodajanje k jedem, ampak tudi pri masažah, kadar imate bolečine v mišicah ali mišične krče zaradi nepravilne drže oziroma zaradi prenaglih gibov.

Pripravek:

  • 50 ml bučnega olja,
  • 50 ml jojobinega olja,
  • nekaj kapljic eteričnega olja kamilice.

Olje dobro zmešamo v mešalniku in ga uporabimo pri masaži obolelih delov telesa. Vendar ne pozabite, če je bolečina prisotna že dlje časa, poiščite strokovno pomoč zdravnika. Veliko sreče!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×