Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaPosladkajte se na Prešernov dan

Posladkajte se na Prešernov dan

MORDA VAS ZANIMA

Slovenski kulturni praznik, dan spomina na našega največjega pesnika doktorja Franceta Prešerna, avtorja narodne himne Zdravljice in številnih drugih izvrstnih del. Neuslišana ljubezen do Julije Primic je močno vplivala na ustvarjanje priljubljenega pesnika. Prešernova dela niso zaman cenjena , čeprav so dobila potrditev šele po njegovi smrti leta 1849.

- Oglas -

jogurt s figami in orehi

Prešeren je bil prvi Slovenec, ki se je v svojem času, kjer je tedaj vladala romantična usmeritev, po kakovosti svojega pisanja lahko kosal z ostalimi avtorji po Evropi.

Dr. Fig je imel za vaške otroke vedno na voljo pest fig in ravno prek fig dandanes poskušajo med drugim tržiti njegovo ime in tako skrbeti za njegovo širšo prepoznavnost.

Danes si preberite kakšno od njegovih pesmi in se posladkajte s figami v kakršnikoli obliki. Mi imamo sladek predlog za vas.

Jogurt s figami, orehi in medom

- Oglas -

Potrebujete:

  • skodelico jogurta,
  • žlička medu,
  • 4 suhe fige dve žlici orehovih jedrc.
  1. Fige in orehe vsaj dve uri prej namočimo v malo vode, le toliko da so prekriti.
  2. Fige in orehe narežemo na drobno ter jih skupaj z medom vmešamo v jogurt.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×