0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravna ustna vodica proti slabemu zadahu

Naravna ustna vodica proti slabemu zadahu

MORDA VAS ZANIMA

Poskrbite, da ljudje ne bodo stali dva koraka od vas, zaradi neprijetnega zadaha. Naredite si ustno vodico iz čisto preprostih sestavin.

- Oglas -

Kako?

Morda lahko poskrbite, da ne jeste čebule in česna, če pa vam zdravje in okus pomenita več, imamo za vas čisto preprost recept, kako si lahko tudi vi naredite svojo ustno vodico. Komercialne ustne vode vsebujejo veliko kemikalij in niso priporočljive za vsakodnevno uporabo.

Naravna rešitev

Na srečo obstaja naravna rešitev za vaš zadah. Kombinacija medu, limone in cimeta ne lajša samo prehladov, ampak vam povrne tudi svež zadah, tako da lahko jeste tudi malo česna in čebule, če to želite.

Zakaj pride do slabega zadaha?

Najpogostejši vzrok so delci hrane, ki se zataknejo v vaših zobeh. Tako nastanejo bakterije v ustih in na jeziku.

- Oglas -

Zakaj cimet, limona in med?

Cimet ima prijeten vonj ter antimikrobne lastnosti, preprečuje razmnoževanje bakterij v ustih, prav tako kot limona, ki tudi pomaga ubiti vonj, ki ga povzročajo bakterije. Med se poda zraven, ker ima prav tako antibakterijske lastnosti in sposobnost, da blaži vnetja grla.

Kaj potrebujete?

  • sok dveh limon,
  • 2 žlički medu,
  • skodelica tople vode.

Priprava:

Najprej zmešamo limonin sok, cimet in med, na koncu pa dodamo še vodo in še enkrat vzelo dobro premešamo. Tekočino prelijte v steklenico in jo uporabljajte, kot nadomestek ustne vodice, grgrajte dve žlici po vsakem obroku.

NAJNOVEJŠE