Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeBoj za Cape Wind se bliža koncu

Boj za Cape Wind se bliža koncu

MORDA VAS ZANIMA

Cape Wind projekt je bil eden izmed najbolj spornih projektov v preteklosti. Vsakih nekaj tednov se pokaže nova težava, kako postaviti 130 veternic na obalo Cape Cod-a.

- Oglas -

Projekt veternih elektrarn kmalu zaključen

Sedaj pa se zaključek tega projekta že približuje, saj ga nameravajo zaključiti aprila letos. Sam projekt je pomenil desetletni boj z raznimi agencijami ter birokracijo.

Cape Wind bi naj predstavljal prvo večjo inštalacijo turbin na veter, ki ni v območju obalnega pasu v Ameriki. Prvič so projekt naznanili leta 2001, vendar pa se je takrat nad sam projekt zgrnilo ogromno pritožb ter tožb. Večinoma so te tožbe prišle od skupin, ki se zavzemajo za to, da morajo biti veternice visoke vsaj 135m od tal, saj se drugače  moti zvoke narave.

V obrambo projektu pa so oblikovalci naredili maketo, ki prikazuje dejansko zamisel, ki ne bo pokvarila vplivala na zvoke narave. Prav tako pa naj to območje, na katerem naj bi stal ta kompleks, ne bi bilo idealno za tako elektrarno. Sama kapaciteta proizvodnje električne energije tega kompleksa je 420MW, kar pa je dovolj za oskrbo treh četrtin elektrike, ki jo potrebuje območje Cape in bližnji otoki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×