0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeBoj za Cape Wind se bliža koncu

Boj za Cape Wind se bliža koncu

MORDA VAS ZANIMA

Cape Wind projekt je bil eden izmed najbolj spornih projektov v preteklosti. Vsakih nekaj tednov se pokaže nova težava, kako postaviti 130 veternic na obalo Cape Cod-a.

- Oglas -

Projekt veternih elektrarn kmalu zaključen

Sedaj pa se zaključek tega projekta že približuje, saj ga nameravajo zaključiti aprila letos. Sam projekt je pomenil desetletni boj z raznimi agencijami ter birokracijo.

Cape Wind bi naj predstavljal prvo večjo inštalacijo turbin na veter, ki ni v območju obalnega pasu v Ameriki. Prvič so projekt naznanili leta 2001, vendar pa se je takrat nad sam projekt zgrnilo ogromno pritožb ter tožb. Večinoma so te tožbe prišle od skupin, ki se zavzemajo za to, da morajo biti veternice visoke vsaj 135m od tal, saj se drugače  moti zvoke narave.

- Oglas -

V obrambo projektu pa so oblikovalci naredili maketo, ki prikazuje dejansko zamisel, ki ne bo pokvarila vplivala na zvoke narave. Prav tako pa naj to območje, na katerem naj bi stal ta kompleks, ne bi bilo idealno za tako elektrarno. Sama kapaciteta proizvodnje električne energije tega kompleksa je 420MW, kar pa je dovolj za oskrbo treh četrtin elektrike, ki jo potrebuje območje Cape in bližnji otoki.

NAJNOVEJŠE