Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaRecept: kolač s suhim sadjem

Recept: kolač s suhim sadjem

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine:
1 kg jabolk
2 žlički cimeta v prahu (ali po okusu)
1 žlička mletih klinčkov (ali po okusu)
300 g sladkorja
500 g moke (lahko kombiniramo črno in belo)
2 pecilna praška
2 žlici kakava ali čokolade v prahu (po želji)
ščepec soli
malo rumove arome (ali ruma)
malo limonine lupine
200 g mletih ali na koščke narezanih mandljev, lešnikov ali orehov
200 g suhega sadja (fige, slive, marelice, datlji, rozine)

- Oglas -


Jabolka olupimo in naribamo, zmešamo s sladkorjem in začimbama ter pustimo stati čez noč.

Moko zmešamo s pecilnim praškom, kakavom in soljo, nato pa ji dodamo naribana jabolka, rum in limonino lupino ter zamesimo gosto testo. Majhen del ga damo na stran, v večino pa vmešamo zmlete oreščke in suho sadje (lahko v celih kosih ali narezano). Zmes preložimo v naoljen ali pomokan pekač za kolače ali pa jo oblikujemo v klobase in eno zraven druge položimo v navaden pekač, na papir za peko. Povrhu porazdelimo zmes brez suhega sadja, ki smo jo prej ločili, da se suho sadje med pečenjem ne zapeče preveč. Pečemo pri 160-180 stopinj, dokler skorja ne postane rjava.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×