DomovZdravje & prehranaBelgijski radič z rdečo peso

Belgijski radič z rdečo peso

Belgijski radič z rdečo peso je okusni solatni krožnik, ki si jo lahko pripravimo tudi kot samostojen obrok.

- Oglas -
  • Rdeča pesa4 glavice belgijskega radiča
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • 1 pomaranča
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlici zrnate gorčice

Segrejte pečico. Očistite in oplaknite radič ter ga prerežite na pol. Premažite kose z oljem. Položite radič na rešetko v pečici z narezano stranjo navzdol. Pecite približno 5 minut. Rdečo peso narežite na rezine. Zmešajte preliv – iztisnite sok iz pomaranče ter mu dodajte majonezo in gorčico. Radič potegnite iz pečice in ga naložite na servirni krožnik. Okoli naložite rezine pese. Prelijte s prelivom.

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
spot_img

NAJNOVEJŠE