Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaBananini olupki kot čistilo in zdravilo

Bananini olupki kot čistilo in zdravilo

MORDA VAS ZANIMA

Banane so zelo zdrave, saj vsebujejo različne vitamine in minerale, le redki pa vedo, da so lahko izredno uporabni tudi bananini olupki. Preden jih boste naslednjič hoteli vreči v smeti, raje dvakrat premislite, ali boste to res storili.

- Oglas -

bananini olupki

V kuhinji in garderobi

Bananine olupke dobro zmešajte s vodo. Mešanico s pomočjo krpe nanesite na srebrnino in jo spolirajte. Z notranjo stranjo olupka nežno spolirajte tudi usnjene čevlje, ostanke pa obrišite s suho krpo.

Ko boste naslednjič v pečici pekli meso, ga pokrijte z bananinim olupkom. Ta bo v mesu zadržal vlago in ga naredil mehkejšega kot sicer.

Za osebno nego in zdravje

Verjeli ali ne, bananini olupki lahko naredijo zobe bolj bele. Z notranjo stranjo olupka le podrgnite po zobeh in rezultati bodo kmalu vidni. Za belino bodo poskrbeli kalij, magnezij in mangan, ki jih olupki vsebujejo, prav tako pa lahko z njimi menda odstranite celo bradavice. Le vztrajati morate teden ali dva.

- Oglas -

Z bananinim olupkom se podrgnite po obrazu in pomagal bo pri odstranjevanju aken, prav tako se lahko učinkovito bori proti suhi koži. Uporabite ga dvakrat na dan in občudujte rezultate.

Ste bili žrtev insektov? Bananin olupek bo omilil bolečino, srbečico in modrice, prav tako lahko pomaga pri odstranitvi trna v koži. Na kožo ga pritrdite s pomočjo lepilnega traka, nekaj časa počakajte, nato pa vse skupaj previdno odstranite.

Raziskave so pokazale, da bananini olupki pozitivno vplivajo celo na duševno zdravje, saj lahko pitje vode, v kateri so se kuhali bananini olupki, pomaga pri lajšanju znakov depresije.

Bananini olupki na vrtu

Listne uši ne marajo banan. Če olupke zakopljete okoli vrtnic in drugih rastlin, ki so pogosto tarča listnih uši, se te verjetno ne bodo vrnile. In ko smo že pri vrtnicah – bananini olupki so dobro hranilo zanje, saj vsebujejo veliko mineralov, ki jih te rože potrebujejo. Podoben učinek imajo tudi na paradižnik.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×