0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaBananini olupki kot čistilo in zdravilo

Bananini olupki kot čistilo in zdravilo

MORDA VAS ZANIMA

Banane so zelo zdrave, saj vsebujejo različne vitamine in minerale, le redki pa vedo, da so lahko izredno uporabni tudi bananini olupki. Preden jih boste naslednjič hoteli vreči v smeti, raje dvakrat premislite, ali boste to res storili.

- Oglas -

bananini olupki

V kuhinji in garderobi

Bananine olupke dobro zmešajte s vodo. Mešanico s pomočjo krpe nanesite na srebrnino in jo spolirajte. Z notranjo stranjo olupka nežno spolirajte tudi usnjene čevlje, ostanke pa obrišite s suho krpo.

Ko boste naslednjič v pečici pekli meso, ga pokrijte z bananinim olupkom. Ta bo v mesu zadržal vlago in ga naredil mehkejšega kot sicer.

- Oglas -

Za osebno nego in zdravje

Verjeli ali ne, bananini olupki lahko naredijo zobe bolj bele. Z notranjo stranjo olupka le podrgnite po zobeh in rezultati bodo kmalu vidni. Za belino bodo poskrbeli kalij, magnezij in mangan, ki jih olupki vsebujejo, prav tako pa lahko z njimi menda odstranite celo bradavice. Le vztrajati morate teden ali dva.

Z bananinim olupkom se podrgnite po obrazu in pomagal bo pri odstranjevanju aken, prav tako se lahko učinkovito bori proti suhi koži. Uporabite ga dvakrat na dan in občudujte rezultate.

Ste bili žrtev insektov? Bananin olupek bo omilil bolečino, srbečico in modrice, prav tako lahko pomaga pri odstranitvi trna v koži. Na kožo ga pritrdite s pomočjo lepilnega traka, nekaj časa počakajte, nato pa vse skupaj previdno odstranite.

Raziskave so pokazale, da bananini olupki pozitivno vplivajo celo na duševno zdravje, saj lahko pitje vode, v kateri so se kuhali bananini olupki, pomaga pri lajšanju znakov depresije.

- Oglas -

Bananini olupki na vrtu

Listne uši ne marajo banan. Če olupke zakopljete okoli vrtnic in drugih rastlin, ki so pogosto tarča listnih uši, se te verjetno ne bodo vrnile. In ko smo že pri vrtnicah – bananini olupki so dobro hranilo zanje, saj vsebujejo veliko mineralov, ki jih te rože potrebujejo. Podoben učinek imajo tudi na paradižnik.

.

NAJNOVEJŠE