Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaBaingan Bharta ali jajčevci v čebulni omaki na indijski način

Baingan Bharta ali jajčevci v čebulni omaki na indijski način

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi indijsko hrano, ki je v restavracijah pri nas še precej draga, ni nobenega razloga, da je ne bi pripravili kar sami doma. Vse začimbe, ki jih potrebujete za indijsko kuhinjo, se že dobijo pri nas v specializiranih trgovinah, samo najti jih morate. Priprava indijske hrane je načeloma zelo preprosta, rezultat pa pravo kulinarično doživetje. Krompir in cvetačo, lečo in čičeriko, pa tudi bučke, grah, stročji fižol in vse ostalo lahko pripravite na indijski način in presenetite svoje najdražje.

- Oglas -

Baingan Bharta

Danes bom z vami delila recept za eno izmed mojih najljubših jedi, govorim o baingan bharti ali jajčevcih v čebulni omaki.

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 2 velika jajčevca,
  • 2 čebuli (sama najraje uporabljam rdečo),
  • 3 srednje veliki paradižniki,
  • 5 strokov česna,
  • 1 zelen čili,
  • 1/4 žličke rdečega čilija v prahu,
  • šopek koriandrovih listov,
  • 1/2 žličke kurkume,
  • 1/2 žličke garam masale (gre za mešanico začimb),
  • 1/2 žličke kuminovih semen,
  • 1/2 žličke naribanega svežega ingverja,
  • sol,
  • prečiščeno maslo oziroma ghee ali rastlinsko olje.

Jajčevcema prerežemo lupino od peclja navzdol in ju damo v pečico na 200°C za dobre pol ure. Ko sta pečena, počakamo, da se ohladita, nato pa izdolbemo meso iz lupine in ga damo na cedilo. Česen, nasekljan čili in ingver stremo v terilniku, da dobimo pasto. Če doma nimamo terilnika, lahko vse skupaj temeljito pretlačimo z žlico ali vilico. Paradižnik operemo in ga narežemo na drobne koščke, čebulo nasekljamo. Na vroči maščobi prepražimo semena kumina, dokler ne začnejo pokati, nakar jim dodamo čebulo ter pasto iz česna, ingverja in čilija in nekaj minut pražimo. Dodamo nasekljan paradižnik, sol, kurkumo, garam masalo in čili v prahu in pražimo dobrih 5 minut. Dodamo pretlačeno meso jajčevca in nasekljane koriandrove liste in pražimo še 3 minute, po potrebi dolijemo kakšno žlico vode.

Jed na koncu okrasimo z vejico svežega koriandra, zraven ponudimo basmati riž, lahko pa naredimo tudi domač indijski kruh.

- Oglas -

Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×