Zdravje & prehranaArtritis in naravna pomoč: eterična olja, ki so najboljša izbira

Artritis in naravna pomoč: eterična olja, ki so najboljša izbira

MORDA VAS ZANIMA

Bolečina, ki spremlja artritis, je lahko izjemno huda. Za posameznike, ki trpijo za omenjeno boleznijo, to običajno pomeni občutno zmanjšanje kakovosti vsakodnevnega življenja. Artritis je sicer degenerativna bolezen, ki prizadene sklepe in povzroči huda vnetja. Običajno je za bolezen značilna tudi obraba hrustanca. Bolnikom so sicer na voljo zdravila za lajšanje simptomov, pri blaženju težav pa si lahko poleg tega pomagajo tudi z določenimi naravnimi učinkovinami, najbolje seveda po posvetu z zdravnikom. Ena najboljših izbir so verjetno eterična olja – predvsem tista, ki so znana po protivnetnem in protibolečinskem delovanjem. Katera eterična olja so še posebej priporočljiva pri artritisu in kako jih lahko uporabite? Preverite v nadaljevanju …

- Oglas -

Eterično olje pri artritisu

Eterično olje kamilice

Kamilica je znana po številnih blagodejnih vplivih na naše zdravje in počutje – v eteričnem olju pa se te pozitivne lastnosti še okrepijo. Med drugim lahko kamilica pospeši celjenje in poskrbi za ublažitev vnetij. Tako je kamilica odlična izbira v primeru mišičnih krčev in bolečin v mišicah, pri glavobolih, menstrualnih bolečinah, za pomiritev, premagovanje težav s spanjem ipd. Zelo koristna pa je seveda tudi za lajšanje simptomov artritisa.

Eterično olje rožmarina

V naravnem zdravilstvu je eterično olje rožmarina zelo cenjeno. Med drugim se uporablja za krepitev imunskega sistema, kot pomoč pri glavobolih in celo pri lajšanju simptomov, ki spremljajo Alzheimerjevo bolezen. Ena od možnosti uporabe eteričnega olja rožmarina pa je tudi za ublažitev bolečin, ki jih povzroča artritis.

Eterično olje ingverja

Že samo uživanje različnih pripravkov na osnovi ingverja lahko pomeni občutno izboljšanje stanja pri ljudeh z artritisom. Ingver namreč velja za izjemno močno protivnetno živilo. Za zunanjo uporabo pa se priporoča eterično olje, pridobljeno iz ingverja. Kot kažejo ugotovitve nekaterih raziskovalcev, so lahko učinki eteričnega olja ingverja včasih celo zelo podobni tistim, ki jih imajo zdravila, namenjena zdravljenju artritisa. Seveda v nekoliko manj intenzivni obliki, kar pa po drugi strani pomeni tudi manj nezaželenih stranskih simptomov.

Eterično olje majarona

- Oglas -

Z eteričnim olje majarona je mogoče lajšati bolečino, značilno za številna bolezenska stanja. Artritis pri tem seveda ni izjema. Pogosto se majaron sicer uporablja za lajšanje mišičnih krčev, kar je lahko prav tako koristno za ljudi z artritisom, gre pa tudi za odlično naravno antiseptično snov.

Kako uporabljati eterična olja v primeru artritisa?

Uporabite lahko le eno izmed naštetih olj ali pa mešanico izbranih eteričnih olj, s čimer se lahko blagodejni učinki posameznih sestavin še okrepijo. Seveda pa eteričnih olj ne smete nanašati neposredno na kožo, ampak jih morate najprej »razredčiti«. To storite tako, da nekaj kapljic primešate osnovnemu olju po izbiri. To je lahko na primer olivno olje, mandljevo ipd. S tako dobljenim »masažnim oljem« zdaj nežno zmasirajte prizadeta območja, kjer so težave z artritisom najbolj izrazite. Masažo izvajajte redno, saj boste tako dosegli najboljše rezultate. Potrpežljivost se v tem primeru vsekakor splača, četudi učinek ob prvi uporabi eteričnih olj morda še ne bo takšen, kot bi želeli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×