Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeArktični permafrost se počasi umika

Arktični permafrost se počasi umika

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki z univerze Laval v Quebecu že več let spremljajo taljenje oz. premike permafrosta. Podatki, ki so jih dobili v zadnjem času pa kažejo pretresljive ugotovitve.

- Oglas -

Permafrost je ime za trajno zamrznjena tla, kar je posledica celoletnih nizkih temperatur.


Zračne posnetke zaliva James, ki so bili posneti leta 1957, so primerjali s posnetki narejenimi med letoma 2004 in 2005. Posnetki so pokazali, da se je območje permafrosta (prepoznaven je po ovalni obliki pokrajine, katera se uztvari nad permafrostom) v teh slabih petdesetih letih zmanjšalo za kar 130 kilometrov. Območje se razteza med 51. ter 53. vzporednikom, po ugotovitvah sodeč, pa se je taljenje permafrosta razširilo tudi do 55. vzporednika.

Zaliv James je najbolj južno območje bolj znanega zaliva Hudson v Kanadi. Dviganje temperatur pa povzroča vse bolj hitro izginjanje tundre.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×