Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeAmeriška suša prinaša višje cene hrane

Ameriška suša prinaša višje cene hrane

MORDA VAS ZANIMA

Ameriška vlada opozarja, da bo suša, ki zdaj pokriva dve tretjini njihove dežele, vplivala na cene hrane.
Suša na poljuZato bo dražja tako zelenjava kot tudi meso, saj se živina hrani s pridelanim senom in drugimi pridelki. Cene se bodo dvignile vsaj od dveh pa do petih odstotkov. Dvig cen v ZDA morda pomeni tudi spremembo cen na trgu Evrope, vendar zaenkrat še ne kaže tako. Zaradi težav s sušo in številnimi požari še ni znano, kolikšna bo končna škoda, a cena koruze je skupno skočila za kar 50 odstotkov v treh mesecih. 78 odstotkov pridelka koruze je namreč že prizadela suša. Zato tudi mi spodbujamo k samooskrbi s hrano, vam dajemo vedno nove nasvete in prinašamo novice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×