0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeAmerika uvaja nove zakone za ladje

Amerika uvaja nove zakone za ladje

MORDA VAS ZANIMA

EPA (Enviromental protection agency) ter Mednarodna Pomorska Organizacija sta naznanili, da bosta uvedli strožje ukrepe glede ladijskih izpustov.

- Oglas -


Odleta 2012 bodo morale vse ladje, ki bodo oddaljene od obale 200 milj, uporabljati bolj čista in hkrati dražja goriva, ki vsebujejo manj žvepla, ali pa bodo morale biti opremljene s čistilno napravo, ki bo čistila žveplov dioksid iz izpusta. Do leta 2016 pa bodo morale imeti vse ladje še naprednejši sistem, ki bo skrbel za ladijske izpuste.

Kalifornija je tako že implementirala kontrolno cono za izpuste, ki je od obale oddaljena 24milj. S temi novimi pravili so tako razširili kontrolno cono ob večini Severne Amerike proti odprtemu morju, da se ne bi zopet dogajalo kot se je že v preteklosti, da so se ladje poskušale tem conam izogniti. Na ta način bodo v Ameriki poskrbeli, da se bodo NO2 izpusti zmanjšali za kar 1.2 milijonov ton letno, delež trdih delcev pa bo nižji za kar 143.000 ton letno! Skrajni čas pa bi bil, da se taka praksa uvede po vsem svetu.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE