Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeAmerika uvaja nove zakone za ladje

Amerika uvaja nove zakone za ladje

MORDA VAS ZANIMA

EPA (Enviromental protection agency) ter Mednarodna Pomorska Organizacija sta naznanili, da bosta uvedli strožje ukrepe glede ladijskih izpustov.

- Oglas -


Odleta 2012 bodo morale vse ladje, ki bodo oddaljene od obale 200 milj, uporabljati bolj čista in hkrati dražja goriva, ki vsebujejo manj žvepla, ali pa bodo morale biti opremljene s čistilno napravo, ki bo čistila žveplov dioksid iz izpusta. Do leta 2016 pa bodo morale imeti vse ladje še naprednejši sistem, ki bo skrbel za ladijske izpuste.

Kalifornija je tako že implementirala kontrolno cono za izpuste, ki je od obale oddaljena 24milj. S temi novimi pravili so tako razširili kontrolno cono ob večini Severne Amerike proti odprtemu morju, da se ne bi zopet dogajalo kot se je že v preteklosti, da so se ladje poskušale tem conam izogniti. Na ta način bodo v Ameriki poskrbeli, da se bodo NO2 izpusti zmanjšali za kar 1.2 milijonov ton letno, delež trdih delcev pa bo nižji za kar 143.000 ton letno! Skrajni čas pa bi bil, da se taka praksa uvede po vsem svetu.

Prejšnji članekPomladni nasveti
Naslednji članekSladka kriminalna zgodba

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×