Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeAmerika uvaja nove zakone za ladje

Amerika uvaja nove zakone za ladje

MORDA VAS ZANIMA

EPA (Enviromental protection agency) ter Mednarodna Pomorska Organizacija sta naznanili, da bosta uvedli strožje ukrepe glede ladijskih izpustov.

- Oglas -


Odleta 2012 bodo morale vse ladje, ki bodo oddaljene od obale 200 milj, uporabljati bolj čista in hkrati dražja goriva, ki vsebujejo manj žvepla, ali pa bodo morale biti opremljene s čistilno napravo, ki bo čistila žveplov dioksid iz izpusta. Do leta 2016 pa bodo morale imeti vse ladje še naprednejši sistem, ki bo skrbel za ladijske izpuste.

Kalifornija je tako že implementirala kontrolno cono za izpuste, ki je od obale oddaljena 24milj. S temi novimi pravili so tako razširili kontrolno cono ob večini Severne Amerike proti odprtemu morju, da se ne bi zopet dogajalo kot se je že v preteklosti, da so se ladje poskušale tem conam izogniti. Na ta način bodo v Ameriki poskrbeli, da se bodo NO2 izpusti zmanjšali za kar 1.2 milijonov ton letno, delež trdih delcev pa bo nižji za kar 143.000 ton letno! Skrajni čas pa bi bil, da se taka praksa uvede po vsem svetu.

Prejšnji članekPomladni nasveti
Naslednji članekSladka kriminalna zgodba

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×