Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeAmeričani ne znajo varčevati z energijo

Američani ne znajo varčevati z energijo

MORDA VAS ZANIMA

Nova ameriška raziskava kaže, da so Američani mnenja, da lahko varčujejo z energijo z relativno neuporabnimi metodami.
Raziskava je bila izvedena v 34 ameriških državah, rezultat te raziskave pa je pokazal, da imajo Američani dokaj omejeno razumevanje glede tega kaj lahko storijo za ekologijo.

- Oglas -

Ko ljudje pomislijo na okoljevarstvo in njihovo povezavo s tem, dejansko pomislijo na to, kaj je najlažje in najcenejše storiti. Tudi po več letnih raziskavah znanstveniki, vlada, industrija in okoljevarstvene skupine, še vedno niso uspeli vzpostaviti primernega komunikacijskega toka med njimi in ostalim prebivalstvom, zato je najlažje predlagati, da naj ljudje reciklirajo in ugašajo luči.

Po raziskavi sodeč je kar 20% ljudi izjavilo, da je ugašanje luči najboljši pristop k okoljevarstvenemu problemu. Zelo majhen del pa je izjavil, da bi nakup okolju prijaznega avtomobila in gospodinjskih pripomočkov pripomogel k čistejši prihodnosti.

Vsekakor je bolje delati manjše korake, kot pa sploh nobenih korakov. Vendar pa se je potrebno kdaj tudi kaj žrtvovati in stisniti zobe, da bi pomagali okolju. Pa čeprav to pomeni večkrat iti v trgovino s kolesom ali pa peš. Na koncu je seštevek vsekakor bolj optimističen, kot pa če ne bi naredili nič.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×