Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeKorale umirajo zaradi dviga temperatur

Korale umirajo zaradi dviga temperatur

MORDA VAS ZANIMA

Korale, ki so preživele tsunami leta 2004 sedaj umirajo z neverjetno hitrostjo zaradi dramatičnega dviga temperatur v severnozahodnem morju Indonezije.
Temperature so se v tem predelu ocenov dvignile za kar 7*C. Ekipa znanstvenikov pa je na tem predelu odkrila tudi veliko razbarvanost, ki se zgodi takrat, ko alge, ki živijo v sožitju s koralami odmrejo. Tako je na ta način umrlo že kar 80 % omenjenih koral kar je ogromna številka.

- Oglas -

Znanstveniki so glavnega krivca za to našli pri dvigu morske temperature, za katero pa je seveda krivo globalno segrevanje.

Seveda je zaradi takšnega nenadnega odmiranja koral ogrožena celotna biološka raznovrstnost tega predela, od katere pa so odvisni tudi prebivalci te regije.

Takšni in podobni dogodki so sedaj že skoraj prešli v dnevno rutino, saj je vse več krhkih ekosistemov ogroženih zaradi človeške ignorance. Problem pa je v tem, da so ti kraji za enkrat relativno oddaljeni od širše javnosti, zato se ne zavedamo kakšno je dejansko stanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×