Ekologija & okoljeKorale umirajo zaradi dviga temperatur

Korale umirajo zaradi dviga temperatur

MORDA VAS ZANIMA

Korale, ki so preživele tsunami leta 2004 sedaj umirajo z neverjetno hitrostjo zaradi dramatičnega dviga temperatur v severnozahodnem morju Indonezije.
Temperature so se v tem predelu ocenov dvignile za kar 7*C. Ekipa znanstvenikov pa je na tem predelu odkrila tudi veliko razbarvanost, ki se zgodi takrat, ko alge, ki živijo v sožitju s koralami odmrejo. Tako je na ta način umrlo že kar 80 % omenjenih koral kar je ogromna številka.

- Oglas -

Znanstveniki so glavnega krivca za to našli pri dvigu morske temperature, za katero pa je seveda krivo globalno segrevanje.

Seveda je zaradi takšnega nenadnega odmiranja koral ogrožena celotna biološka raznovrstnost tega predela, od katere pa so odvisni tudi prebivalci te regije.

Takšni in podobni dogodki so sedaj že skoraj prešli v dnevno rutino, saj je vse več krhkih ekosistemov ogroženih zaradi človeške ignorance. Problem pa je v tem, da so ti kraji za enkrat relativno oddaljeni od širše javnosti, zato se ne zavedamo kakšno je dejansko stanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×