0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeAloje vera – rastlina, ki jo je vredno imeti doma!

Aloje vera – rastlina, ki jo je vredno imeti doma!

MORDA VAS ZANIMA

Aloje vera se zdi na prvi pogled tipična okrasna rastlina. Vendar pa številni, ki jo imajo doma, dobro vedo, da je precej več kot zgolj dekoracija. Z aloje vero si lahko namreč uspešno pomagamo pri številnih zdravstvenih težavah. Uporaben je predvsem gel, ki se skriva v mesnatih listih. Aloje vera je sicer znana predvsem po tem, da je koristna za našo kožo, vendar obstajajo tudi mnogi drugi blagodejni učinki te rastline …

- Oglas -

Aloe vera v lončku

Z aloje vero do močnejšega imunskega sistema

Močan imunski sistem je zagotovo ena izmed osnov dobrega zdravja. Pri krepitvi imunskega sistema si danes mnogi pomagajo s posebnimi prehranskimi dopolnili, vendar pa za to ni prave potrebe. Narava nam namreč ponuja izobilje možnosti, ki so lahko precej boljše, obenem pa tudi cenejše. Tudi aloje vera je na primer ena izmed tistih rastlin, ki nam lahko uspešno pomagajo pri krepitvi imunskega sistema.

Aloje vera poskrbi, da bodo vaši lasje lepši in močnejši

Moč aloje vere lahko izkoristite tudi v primeru poškodovanih las. Rastlina pomaga pri obnovi vaših las in poskrbi, da bodo bolj sijoči, obenem pa bodo lasje s pomočjo aloje vere rastli hitreje. Priporočamo vam, da odprete list aloje vere in iz njega iztisnete gel, ki ga nato zmešajte z žlico mandljevega olja. Mešanico nanesite na lase, počakajte približno 20 minut, nato pa lase umijte kot običajno.

- Oglas -

Aloe vera

Čudežna sestavina za prečudovito kožo

Kot smo že omenili, se aloje vera običajno povezuje predvsem z zdravjem kože. Pomaga pri srbečici, izpuščajih, aknah in nasploh pri razdraženi koži. Če boste gel aloje vere redno nanašali na obraz, najbolje vsak dan, in ga pustili delovati vsaj približno 10 minut, bo to zagotovo pripomoglo tudi k upočasnitvi staranja kože. Pripravki na osnovi aloje vere pa so seveda še posebej koristni, če nas opeče sonce ali če želimo pospešiti celjenje ran.

Pozitivni učinki aloje vere na prebavo

Poleg pomirjajočega učinka aloje vere na kožo je treba izpostaviti tudi zelo podoben vpliv, ki ga imajo pripravki iz te rastline na našo prebavo oziroma črevesje. Vsakodnevno pitje manjših količin soka iz aloje vere lahko pomaga pri pomiritvi razdraženega črevesja, za prebavila pa je koristna tudi sposobnost aloje vere, da sodeluje pri uničevanju škodljivih bakterij.

Pomoč pri uravnavanju krvnega sladkorja

Verjetno najmanj znana pozitivna lastnost aloje vere pa je ta, da lahko pomaga tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja. Tako so lahko pripravki iz aloje vere zelo koristni tudi za tiste, ki se spopadate z diabetesom tipa 2.

.

NAJNOVEJŠE