0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaAktivirajte telo in um z eteričnimi olji

Aktivirajte telo in um z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Pri utrujenosti si lahko pomagate z eteričnimi olji. S pravilnom izbirom eteričnih olj lahko spodbudimo cirkulacijo, limfo, prebavni sistem, poglobimo dihanje in poslednično vnesemo več kisika v telo in možgane …

- Oglas -

AromaterapijaPrimeri eteričnih olj ki stimulirajo um in telo so bor, cimet, črni poper, evkaliptusi, geranija, grenivka, ingver, kardamom, klinčki, komarček, limeta, muškatni orešček, pačuli, palmarosa, pomaranča, poprova meta, rožmarin, širokolistna sivka.

Odvisno od našega namena bomo naredili primeren izdelek. Za začetek predlagam da poskusite sa odiševljanjem prostora z difuzerom. Za umsko stimulacijo v difuzer dajte:

  • 1 kapljica eteričnega olja črnega popra (Piper nigrum)
  • 7 kapljic eteričnega olja limete (Citrus aurantifolia)
  • 7 kapljic eteričnega olja bora (Pinus sylvestris)

Vendar treba biti pozoren pri izbiri eterinih olj. Rada bi opozorila na ketone*, ki lažje kot ostale molekule prehajajo mejo med krvjo in možgani in na ta način lahko spremenijo normalno aktivnost živčnega sistema. Škodljivi učinki ketonov so odvisni od vrste, lahko delujejo abortivno ali izzovejo krče, omamljenost ali epileptični napad. Če imate epilepsijo, se je potrebno izogibati eteričnim oljem rožmarina, komarčka, izopa in žajblja. Njihova uporaba lahko sproži epileptični napad.

- Oglas -

Recept ki sem ga napisala vsebuje zelo mali delež ketonov in je varna za uporabo. Ketonov se ni treba bati ampak uporabljati z znanjem in pozornostjo. Začnite z citrusi, ki ne vsebujejo ketone vendar aktivirajo um in telo.

*Ketoni spadajo med skupino molekul ki se pogosto nahaja v eteričnih olj.

Melani Kovač, aromaterapevtka
www.aromadelavnice.si

.

NAJNOVEJŠE