Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaAjurvedski recepti proti nespečnosti

Ajurvedski recepti proti nespečnosti

MORDA VAS ZANIMA

Med poglavitnimi razlogi za nespečnost so slabe spalne navade in visoka količina stresa. V ajurvedi težave z nespečnostjo povezujejo z vato, ki ni v ravnovesju. Preverite nekaj preprostih nasvetov, s katerimi si lahko pomagate do bolj kakovostnega spanca.

  1. Uro in pol, še bolje dve uri, pred spanjem ugasnite vse monitorje. Modra svetloba, ki jo oddajajo elektronske naprave namreč moti proces spanja.
  2. Vsaj dve uri in pol pred spanjem pojejte večerjo, da se ta lahko prebavi, še preden se odpravite v posteljo, saj se vaše telo v nasprotnem primeru osredotoči na presnovo hrane in ne na počitek. Uravnotežena prehrana ohranja vato v ravnovesju. Če uživamo obroke ob nepravem času, zlasti pozno zvečer, če jemo težko mastno hrano, si kvarimo vato in tako povzročimo motnje spanja. Izogibajte se surovi hrani in mrzlim pijačam.
  3. Pred spanjem se izogibajte preveč težkih oblik telesne aktivnosti, saj želite telo počasi pripraviti na počitek. Izognite se preveliki obilici dela, težki športni aktivnosti itd.
  4. Pred spanjem si pripravite topel kozarec začinjenega mleka. V vročo skodelico mleka dodajte katerokoli od naštetih začimb: kardamom, ingver, cimet, ashwagandha.
  5. Pred spanjem začnite preprosto meditacijo. Ni potrebno, da gre za dolgotrajno meditiranje. Poskusite samo nekaj časa sedeti v miru in tišini. Pet minut pred spanjem namenite tudi globokemu dihanju ali celo dihalnim vajam. Če ste domači z jogijskimi položaji, se namestite v savasano ali položaj trupla.
  6. Poskusite z blagodejno masažo. Poskusite zmasirati celotno telo z mandljevim oljem. Pred vročo prho si vzemite čas in temeljito zmasirajte celo telo z močnimi potezami in krožnimi gibi, da se bo olje resnično vpilo v kožo. Pred spanjem pa si lahko privoščite tudi masažo nog, ki bo blagodejno vplivala na vaše počutje in spanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×