Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
RubrikeZanimivosti6 znakov, da resnično ljubite svoje telo

6 znakov, da resnično ljubite svoje telo

MORDA VAS ZANIMA

Vsakdo bi se moral zavedati pomena svojega telesa. Glede njegove notranjosti in zunanjosti bi morali gojiti pozitivna čustva. Vse preveč je namreč posameznikov, ki s svojim telesom niso zadovoljni in tako (na žalost) nemalokrat zabredejo celo v bolezenska stanja. Kako veste, da ste zadovoljni z vašim telesom? V nadaljevanju vam ponujamo 6 razpoznavnih znakov le tega.

- Oglas -

ljubite telo

1. Svoje telo »poslušate«

Ko vam telo pošlje signal, da ste lačni ga upoštevate. Ravno tako, ko vam poda sporočilo, da ste siti. Tako preprosto je. Bolj, ko poslušate vaše telo in ga upoštevate bolj vam bo tudi telo samo vračalo to prejeto ljubezen.

2. Niste ves čas na enem in istem mestu

Se spomnite tistih dolgih ur sedenja v pisarni? No, če ste telesu med tem časom privoščili vsaj pol ure gibanja oziroma premika pozicije, je to že znak, da se svojega telesa zavedate, ter, da mu želite vse dobro.

3. Ne ženete se onkraj meja zmogljivosti

Veliko razumevanje vašega telesa izkazujete tudi s tem, ko poznate vaše oziroma njegove meje. Telesne linije vam tako denimo ne bodo prinesle ure mučenja v telovadnici, ko se vam to ne ljubi početi marveč takrat, ko boste začutili željo telesa po premikanju in razgibavanju.

4. Ne tehtate se neprestano

- Oglas -

Lepota in samozavest nista odvisni zgolj od številke, ki jo pokaže tehtnica. Resnično ljubezen telesu izkazujemo takrat, ko ga sprejmemo takšnega kakršnega je. Pomembno je ravnovesje med fizičnim ter psihičnim počutjem.

5. Ne primerjate se z drugimi

Primerjanje našega telesa s telesi drugih ni preveč vzpodbudno. Vaše telo imate radi takrat, ko ga sprejmete v vsej njegovi lepoti.

6. Ko se pogledate v ogledalo se nasmehnete

Namesto, da bi začeli ocenjevati svojo postavo, ipd. se osredotočite na svoj nasmeh. S tem svojemu telesu sporočate, da ste z njim zadovoljni ter, da ga sprejemate.

Preberite si tudi, kako lahko izboljšate svojo samozavest.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×