Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Lepota & kozmetikaTrije magični nasveti za sijočo kožo

Trije magični nasveti za sijočo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Koža je nič drugega kot konkreten odraz tega kar se dogaja v našem telesu, zato ne bodite presenečeni, ko vam razkrijemo, da se bodo živila, ki jih zaužijete najprej odražala ravno na vaši koži. Eden izmed čudovitih »stranskih učinkov« zdrave prehrane je tako sijaj, ki ga vaši koži ne more podariti še tako dobra krema. Prve rezultate zdravih prehranjevalnih navad boste začeli opažati že po dobrih dveh tednih. Zdrava koža je tako od vas oddaljena toliko kot vaša kuhinja. V nadaljevanju vam tako ponujamo tri nasvete, ki služijo kot osnovna podlaga pri pridobivanju lepše polti.

- Oglas -

za lepšo kožo

Ne bojte se maščob

Dobre maščobe so ključnega pomena za naravno in zdravo kožo. Seveda, pa jih morate zaužiti na lastno pobudo – s pravilno prehrano. Če jih vaše telo ne dobi dovolj je vaša koža prva, ki to opazi – je suha, razdražena, aknasta in še bi lahko naštevali.

Esencialne maščobne kisline, kot so omega-3 in omega-6 so tako bistvenega pomena za sijočo kožo. To nahranijo, hidrirajo ter jo naredijo bolj prožno. Med tovrstna živila spadajo zlasti semena in oreščki seveda pa sem štejemo tudi losos, lanena semena, jajca in sardine. Ne smemo pozabiti tudi na kokosovo olje in chia semena.

Vpliv glutena, mlečnih izdelkov in sladkorja

Razumemo, da se nekaterim priboljškom kot sta sir in sladoled preprosto ne morete odpovedati a kaj, ko bi jih iz vašega jedilnika poskusili odstraniti vsaj za 2 tedna. Če v tem času opazite izboljšanje (in verjemite, če je kaj na tem, ga boste zagotovo opazili) ste našli krivca, ki vaši koži povzroča preglavice.

Ključna je zdrava prebava

- Oglas -

Veliko ljudi se ne zaveda kako močno je zdravje naše kože povezano z zdravo prebavo. Raje se poslužujemo dragih krem in pripravkov, ki morda rešijo zgolj površinske posledice a ne odpravijo izvornega vzroka. Če imate denimo izbruhe mozoljev na bradi je to skoraj zagotovo zaradi neurejene prebave. Poskrbite torej, da ostanete čez dan ustrezno hidrirani ter, da v svoj jedilnik vnašate čim več probiotične hrane, ki bo poskrbela za zdravje vašega prebavnega sistema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×