0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 navad, ki se jih je pametno znebiti

5 navad, ki se jih je pametno znebiti

MORDA VAS ZANIMA

Res je, da so se opozorila glede gripe končno malce polegla. vendar pa to še ne pomeni, da vam ni več potrebno skrbeti za zdravje na splošno. Zato je mogoče skrajni čas, da prenehate z naslednjimi navadami če jih seveda imate …

- Oglas -

Ne umivanje rok po uriniranju

Mnogi si roke po “majhni potrebi“ ne umijejo, saj v medijih velikokrat preberemo oz. slišimo, da bi naj bil urin sterilen. Vendar pa si je roke vseeno zelo priporočljivo umiti, saj dejansko pri samem uriniranju nimamo veliko stika z urinom, ampak se pri tem dotaknemo kljuke na vratih, toaletnega papirja ter ročke stranišča. Na vsem naštetem pa seveda najdemo razne bakterije.

Poskušanje hrane v nakupovalnih centrih

Iz istega razloga, kot ne bi verjetno ravno jedli iz rok tujca, je ne priporočljivo poskušati degustacije v trgovskih centrih. Naslednjič, ko vas bo morda spet prijelo, da bi poskusili to hrano, se raje vprašajte: Ali bi res delil svojo vrečko čipsa s 50 naključnimi ljudmi? Odgovor bo verjetno negativen.

- Oglas -

Kašljanje v roke

Ogromno ljudi ima to navado, da zakašlja v roke, namesto da bi zakašljaji v pregib komolca. Samo pomislite, s koliko ljudmi imate na dan opravka in kam vse dajete vaše roke. Nato pa pomislite, ali je dobro, da v njih še kašljate? Takšna navada je slaba za vas ter tudi vse druge, s katerimi imate dnevno opravka.

Drgnjenje oči

Vsak zdravnik vam bo vrjetno to odsvetoval, saj so oči izredno občutljive, zato ni ravno priporočljivo, da se jih dotikamo z rokami. Na tak način namreč omogočimo bakterijam in virusim, da se naselijo v naših očeh, kar pa lahko povzroči razna vnetja.

Da dovolite psu, da vas liže in se potem ne umijete

Res je, da velikokrat hišnega ljubljenčka ne vidimo kot potencialnega prenašalca bakterij. Vendar pa je realnost takšna, da to je. Samo pomislite, kje vse je bil jezik vašega psa in še enkrat premislite, ali je res dobro, da se ne umijete po “mokrem“ pozdravu?

.

NAJNOVEJŠE