0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika5 enostavnih nasvetov za razstrupljanje telesa

5 enostavnih nasvetov za razstrupljanje telesa

MORDA VAS ZANIMA

Naše telo premore naravni razstrupljevalni sistem, s pomočjo katerega odstranjuje strupene snovi, ki se nabirajo v njem. Strupene snovi so dandanes prisotne praktično povsod. Zaradi tega je zelo koristno, da se vsaj občasno lotite celostnega razstrupljanja organizma po naravni poti, s čimer boste svojemu telesu močno olajšali delo. Razstrupljanje med drugimi poskrbi za zdravo delovanje jeter in ponovno vzpostavi ravnovesje, tako fizično kot psihično. Obstajajo določene stvari, ki jih lahko počnete praktično vsak dan in s tem pripomorete k hitrejšemu razstrupljanju.

- Oglas -

Razstrupljanje

Začnite dan s kozarcem mlačne vode z limoninim sokom

Citronska kislina, ki jo najdemo v limoni, pospeši proces razstrupljanja. Sestava limoninega soka je pravzaprav zelo podobna sestavi prebavnih sokov v želodcu, zato uživanje limoninega soka povečuje tvorbo žolča v jetrih. Več žolča pa med drugim pomeni lažjo in hitrejšo prebavo. Kljub kislemu okusu limona na telo deluje bazično in vam lahko tako pomaga tudi pri zakisanosti. Poleg vsega naštetega pa je limona tudi izvrsten nadomestek za kofein. Pitje limoninega soka namesto kave je z zdravstvenega vidika zagotovo boljša izbira. Po kozarcu mlačne vode z limoninim sokom poskušajte počakati vsaj pol ure, preden si privoščite zajtrk.

Privoščite si suho ščetkanje kože

Naša koža predstavlja enega ključnih organov pri procesu razstrupljanja. Suho ščetkanje je tako zelo enostaven način, da ostranite odmrle kože in strupene snovi, ki se nabirajo globoko v koži. Ščetkanje kože poleg tega pospeši potenje, kar bo prav tako pripomoglo k hitrejšemu razstrupljanju. Ščetkanje naj traja približno 15 minut, nato pa si privoščite dolgo, toplo kopel, ki jo zaključite z mrzlo prho. Kožo na koncu namažite s kvalitetnim vlažilnim mlekom za telo. Ščetkanje izvajajte 3- do 5-krat tedensko.

- Oglas -

Pripravite si naravno ustno vodico iz kokosovega olja

Gre za starodavno ayurvedsko metodo razstrupljanja telesa. Ustna vodica iz kokosovega olja vam ne pomaga le pri hitrejšem razstrupljanju, ampak poskrbi tudi za pospešeno delovanje metabolizma in za boljši zadah. Potrebovali boste žlico organskega kokosovega olja, ki ga žvrkljajte 15 do 20 minut. Nato ga izpljunite in si umijte zobe. Postopek izvajajte vsak dan na tešče, najmanj pol ure pred zajtrkom.

Pijte zeleni čaj

Visoka vsebnost antioksidantov poskrbi, da je zeleni čaj precej boljša izbira kot kava, če želite pospešiti naravno razstrupljanje telesa. Antioksidanti, ki jih vsebuje zeleni čaj, vplivajo na povečano tvorbo glutationa. Gre za antioksidant, ki se nahaja v jetrih in je ključen za njihovo normalno delovanje. Absorpcija glutationa v črevesju je zelo slaba, zato ga svojemu telesu ne moremo zagotoviti s hrano, lahko pa uživamo živila, ki pospešujejo njegovo tvorbo. Glutation je zelo pomemben pri odstranjevanju strupov iz našega telesa. 2 do 3 skodelice zelenega čaja vsak dan bodo poskrbele za povečano tvorbo glutationa in s tem za učinkovitejše razstrupljanje.

Redno ščetkajte svoj jezik

Redno čiščenje jezika je enostavno, a zelo učinkovito pri razstrupljanju telesa. Tako boste odstranili številne škodljive bacile, bakterije, ostanke hrane, odmrle celice in glivice. Še posebej dosledni morate biti, če je vaš jezik pogosto prekrit z belo ali rumeno plastjo. S pomočjo te metode se bo izboljšalo vaše okušanje, znebili pa se boste tudi morebitnega slabega zadaha. Glavni krivec zanj je namreč pogosto prav jezik. Ščetkanje jezika je najbolje izvajati zjutraj, takoj ko se zbudite.

.

NAJNOVEJŠE