To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehrana4 nasveti za ekološki spanec

4 nasveti za ekološki spanec

MORDA VAS ZANIMA

Spalnico uredite v skladu z naravo – uporabite reciklirane materiale, organske barve, naravne tkanine in odstranite električne aparate. Za čiščenje nikar ne uporabljajte močnih čistilnih sredstev, ampak se odločite za kis, sol in sodo bikarbono.

- Oglas -

 Eko spanje

Sobne rastline za svež zrak

V spalnico vnesite naravo! Rastline v zaprtih prostorih na splošno izboljšujejo počutje ter zmanjšujejo stres, poleg tega pa čistijo in vlažijo zrak.

Stran z elektroniko

Številni strokovnjaki se strinjajo, da elektronske naprave zmanjšujejo kakovost spanca, bodisi zaradi psihološkega učinka, saj nas opominjajo na delo in stres, ali pa zaradi elektromagnetnega valovanja, ki moti miren spanec. Spalnica zato ni prostor za televizijo in računalnik, če je le mogoče pa se izognite tudi ostalih naprav, kot sta denimo polnilec ali mobilni telefon. Če brez slednjega v spalnici nikakor ne zdržite, ga imejte čim dlje od vzglavnika.

Ekološka postelja

Za kakovosten spanec in počitek je zelo pomembno kakovostno ležišče. Na trgu so na voljo stoodstotno organska ležišča iz naravnega lateksa, bambusa ali bombaža. Bambusova tkanina je odličen material za posteljnino, saj naravno preprečuje razmnoževanje bakterij in nastajanje neprijetnega vonja ob znojenju.

Barvajte z ekološkimi barvami

- Oglas -

Stene v spalnici pobarvajte z ekološkimi barvami. Zdravju najbolj primerne so bio barve na apneni osnovi, barve, izdelane na podlagi boratov ter sirotke. Sicer pa naj bodo tudi zavese, preproge in ostale dekorativne tkanine izdelane iz naravnih materialov.

Preberite si tudi, kako premagati nespečnost >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×