Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehrana4 nasveti za ekološki spanec

4 nasveti za ekološki spanec

MORDA VAS ZANIMA

Spalnico uredite v skladu z naravo – uporabite reciklirane materiale, organske barve, naravne tkanine in odstranite električne aparate. Za čiščenje nikar ne uporabljajte močnih čistilnih sredstev, ampak se odločite za kis, sol in sodo bikarbono.

- Oglas -

 Eko spanje

Sobne rastline za svež zrak

V spalnico vnesite naravo! Rastline v zaprtih prostorih na splošno izboljšujejo počutje ter zmanjšujejo stres, poleg tega pa čistijo in vlažijo zrak.

Stran z elektroniko

Številni strokovnjaki se strinjajo, da elektronske naprave zmanjšujejo kakovost spanca, bodisi zaradi psihološkega učinka, saj nas opominjajo na delo in stres, ali pa zaradi elektromagnetnega valovanja, ki moti miren spanec. Spalnica zato ni prostor za televizijo in računalnik, če je le mogoče pa se izognite tudi ostalih naprav, kot sta denimo polnilec ali mobilni telefon. Če brez slednjega v spalnici nikakor ne zdržite, ga imejte čim dlje od vzglavnika.

Ekološka postelja

Za kakovosten spanec in počitek je zelo pomembno kakovostno ležišče. Na trgu so na voljo stoodstotno organska ležišča iz naravnega lateksa, bambusa ali bombaža. Bambusova tkanina je odličen material za posteljnino, saj naravno preprečuje razmnoževanje bakterij in nastajanje neprijetnega vonja ob znojenju.

Barvajte z ekološkimi barvami

- Oglas -

Stene v spalnici pobarvajte z ekološkimi barvami. Zdravju najbolj primerne so bio barve na apneni osnovi, barve, izdelane na podlagi boratov ter sirotke. Sicer pa naj bodo tudi zavese, preproge in ostale dekorativne tkanine izdelane iz naravnih materialov.

Preberite si tudi, kako premagati nespečnost >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×