0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana4 nasveti za ekološki spanec

4 nasveti za ekološki spanec

MORDA VAS ZANIMA

Spalnico uredite v skladu z naravo – uporabite reciklirane materiale, organske barve, naravne tkanine in odstranite električne aparate. Za čiščenje nikar ne uporabljajte močnih čistilnih sredstev, ampak se odločite za kis, sol in sodo bikarbono.

- Oglas -

 Eko spanje

Sobne rastline za svež zrak

V spalnico vnesite naravo! Rastline v zaprtih prostorih na splošno izboljšujejo počutje ter zmanjšujejo stres, poleg tega pa čistijo in vlažijo zrak.

Stran z elektroniko

Številni strokovnjaki se strinjajo, da elektronske naprave zmanjšujejo kakovost spanca, bodisi zaradi psihološkega učinka, saj nas opominjajo na delo in stres, ali pa zaradi elektromagnetnega valovanja, ki moti miren spanec. Spalnica zato ni prostor za televizijo in računalnik, če je le mogoče pa se izognite tudi ostalih naprav, kot sta denimo polnilec ali mobilni telefon. Če brez slednjega v spalnici nikakor ne zdržite, ga imejte čim dlje od vzglavnika.

- Oglas -

Ekološka postelja

Za kakovosten spanec in počitek je zelo pomembno kakovostno ležišče. Na trgu so na voljo stoodstotno organska ležišča iz naravnega lateksa, bambusa ali bombaža. Bambusova tkanina je odličen material za posteljnino, saj naravno preprečuje razmnoževanje bakterij in nastajanje neprijetnega vonja ob znojenju.

Barvajte z ekološkimi barvami

Stene v spalnici pobarvajte z ekološkimi barvami. Zdravju najbolj primerne so bio barve na apneni osnovi, barve, izdelane na podlagi boratov ter sirotke. Sicer pa naj bodo tudi zavese, preproge in ostale dekorativne tkanine izdelane iz naravnih materialov.

Preberite si tudi, kako premagati nespečnost >>

.

NAJNOVEJŠE