0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeZačela se je Mednarodna kolesarska tura Sava 2013

Začela se je Mednarodna kolesarska tura Sava 2013

MORDA VAS ZANIMA

Dan Save, 1. junij, obeležujejo savske države, pogodbenice Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu, med katerimi je tudi Slovenija. Namen tega je vključevanje vseh uporabnikov voda in najširše javnosti k izvajanju konkretnih ukrepov za trajnostno rabo vodnih virov.

- Oglas -

Sava

V okviru dneva Save so se v soboto, 25. maja, na 850 kilometrov dolgo pot od izvira Save Dolinke (Zelenci, Kranjska gora) do Beograda odpravili kolesarji, udeleženci Mednarodne kolesarske ture Sava 2013. Gre za razvojni projekt kolesarskih poti vzdolž bazena, ki ga vodi Mednarodna komisija za Savski bazen v okviru svojih prizadevanj za razvoj rečnega turizma v porečju Donave. Cilj Mednarodne kolesarske ture Sava 2013 je tudi ozaveščanje o temah, povezanih z obeleževanjem 1. junija, dneva Save.

Mednarodna kolesarska tura Sava 2013 med seboj povezuje štiri države, in sicer Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje so zapisali, da bodo kolesarji, ki jih je na pot od Zelencev v Kranjski gori pospremil dež, na cilj 30. maja pripeljali tudi vzorce vode iz celotne trase. V Beograd bodo tako prinesli svojevrstno sporočilo o kakovosti vode v povodju  Save, sporočilo kolesarske ture pa bodo predstavili tudi udeležencem 4. zasedanja pogodbenic Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu, ki bo potekal 31. maja v Sarajevu, so še sporočili. Z navedeno prireditvijo se Slovenija dejavno vključuje tudi v obeleževanje letošnjega Mednarodnega leta sodelovanja na področju voda in konkretno izvajanje slogana Vode povezujejo.

NAJNOVEJŠE