Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Ekologija & okoljeZačela se je Mednarodna kolesarska tura Sava 2013

Začela se je Mednarodna kolesarska tura Sava 2013

MORDA VAS ZANIMA

Dan Save, 1. junij, obeležujejo savske države, pogodbenice Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu, med katerimi je tudi Slovenija. Namen tega je vključevanje vseh uporabnikov voda in najširše javnosti k izvajanju konkretnih ukrepov za trajnostno rabo vodnih virov.

- Oglas -

Sava

V okviru dneva Save so se v soboto, 25. maja, na 850 kilometrov dolgo pot od izvira Save Dolinke (Zelenci, Kranjska gora) do Beograda odpravili kolesarji, udeleženci Mednarodne kolesarske ture Sava 2013. Gre za razvojni projekt kolesarskih poti vzdolž bazena, ki ga vodi Mednarodna komisija za Savski bazen v okviru svojih prizadevanj za razvoj rečnega turizma v porečju Donave. Cilj Mednarodne kolesarske ture Sava 2013 je tudi ozaveščanje o temah, povezanih z obeleževanjem 1. junija, dneva Save.

Mednarodna kolesarska tura Sava 2013 med seboj povezuje štiri države, in sicer Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje so zapisali, da bodo kolesarji, ki jih je na pot od Zelencev v Kranjski gori pospremil dež, na cilj 30. maja pripeljali tudi vzorce vode iz celotne trase. V Beograd bodo tako prinesli svojevrstno sporočilo o kakovosti vode v povodju  Save, sporočilo kolesarske ture pa bodo predstavili tudi udeležencem 4. zasedanja pogodbenic Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu, ki bo potekal 31. maja v Sarajevu, so še sporočili. Z navedeno prireditvijo se Slovenija dejavno vključuje tudi v obeleževanje letošnjega Mednarodnega leta sodelovanja na področju voda in konkretno izvajanje slogana Vode povezujejo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×