Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana3 vonjave, ki pomagajo odganjati klope

3 vonjave, ki pomagajo odganjati klope

MORDA VAS ZANIMA

Več časa v naravi prinaša ogromno dobrega za zdravje in počutje. Vendar pa žal pomeni tudi več možnosti, da nas napadejo klopi. Zaradi strahu pred negativnimi vplivi agresivnih snovi, ki jih pogosto vsebujejo pršila proti klopom (problematičen je lahko predvsem N,N-dietil-meta-toluamid), poskušajo mnogi težavo vsaj deloma reševati tudi z naravnimi pripravki. Znano je namreč, da klopi niso največji ljubitelji določenih vonjav. Tako si lahko pri zaščiti pred klopi pomagate tudi z nekaterimi eteričnimi olji.

- Oglas -

Sivka

Sivka

Vonj sivke običajno povezujemo predvsem z odganjanjem stresa in nespečnosti, saj deluje izjemno pomirjajoče, vendar pa je lahko zelo učinkovit tudi pri odganjanju klopov. To potrjujejo tudi mnoge znanstvene študije. Poleg tega pa so lahko izdelki iz sivke tudi učinkovita zaščita pred bolhami.

Limonska trava

Za večino ljudi je vonj limonske trave zelo prijeten, svež, s čimer pa se klopi najverjetneje ne bi strinjali. Tako je tudi limonska trava dobra izbira, ko gre za naravno pomoč pri zaščiti pred klopi. Podobne rezultate je sicer mogoče doseči tudi z nekaterimi bližnjimi sorodnicami te rastline. Seveda pa eterično olje limonske trave nikakor ni uporabno le za odganjanje klopov, ampak je spekter možnosti uporabe precej širok. Med drugim lahko olje zelo koristi tistim, ki imate težave s prekomernim maščenjem lasišča in posledično las.

Evkaliptus

Vaš zaveznik pri zaščiti pred klopi je lahko v toplejših dneh tudi eterično olje evkaliptusa. Če živite skupaj z mačkami, morate sicer paziti, da ne bodo prišle v stik s tem oljem, saj je lahko evkaliptus zanje tudi strupen. Tudi nasploh pri eteričnih oljih velja, in to ne glede na namen uporabe, da jih morate pred nanosom na kožo razredčiti, na primer z vodo ali v osnovnem rastlinskem olju. Mešanico vode in izbranega eteričnega olja pa lahko seveda popršite tudi po oblačilih, preden se odpravite v naravo. Vedno upoštevajte tudi dodatne varnostne ukrepe za zaščito pred klopi –  še posebej je pomembno, da nosite oblačila, ki prekrijejo čim več kože, in da se po prihodu domov vedno natančno pregledate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×