0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3 vonjave, ki pomagajo odganjati klope

3 vonjave, ki pomagajo odganjati klope

MORDA VAS ZANIMA

Več časa v naravi prinaša ogromno dobrega za zdravje in počutje. Vendar pa žal pomeni tudi več možnosti, da nas napadejo klopi. Zaradi strahu pred negativnimi vplivi agresivnih snovi, ki jih pogosto vsebujejo pršila proti klopom (problematičen je lahko predvsem N,N-dietil-meta-toluamid), poskušajo mnogi težavo vsaj deloma reševati tudi z naravnimi pripravki. Znano je namreč, da klopi niso največji ljubitelji določenih vonjav. Tako si lahko pri zaščiti pred klopi pomagate tudi z nekaterimi eteričnimi olji.

- Oglas -

Sivka

Sivka

Vonj sivke običajno povezujemo predvsem z odganjanjem stresa in nespečnosti, saj deluje izjemno pomirjajoče, vendar pa je lahko zelo učinkovit tudi pri odganjanju klopov. To potrjujejo tudi mnoge znanstvene študije. Poleg tega pa so lahko izdelki iz sivke tudi učinkovita zaščita pred bolhami.

Limonska trava

Za večino ljudi je vonj limonske trave zelo prijeten, svež, s čimer pa se klopi najverjetneje ne bi strinjali. Tako je tudi limonska trava dobra izbira, ko gre za naravno pomoč pri zaščiti pred klopi. Podobne rezultate je sicer mogoče doseči tudi z nekaterimi bližnjimi sorodnicami te rastline. Seveda pa eterično olje limonske trave nikakor ni uporabno le za odganjanje klopov, ampak je spekter možnosti uporabe precej širok. Med drugim lahko olje zelo koristi tistim, ki imate težave s prekomernim maščenjem lasišča in posledično las.

Evkaliptus

Vaš zaveznik pri zaščiti pred klopi je lahko v toplejših dneh tudi eterično olje evkaliptusa. Če živite skupaj z mačkami, morate sicer paziti, da ne bodo prišle v stik s tem oljem, saj je lahko evkaliptus zanje tudi strupen. Tudi nasploh pri eteričnih oljih velja, in to ne glede na namen uporabe, da jih morate pred nanosom na kožo razredčiti, na primer z vodo ali v osnovnem rastlinskem olju. Mešanico vode in izbranega eteričnega olja pa lahko seveda popršite tudi po oblačilih, preden se odpravite v naravo. Vedno upoštevajte tudi dodatne varnostne ukrepe za zaščito pred klopi –  še posebej je pomembno, da nosite oblačila, ki prekrijejo čim več kože, in da se po prihodu domov vedno natančno pregledate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×