Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaShujšati je težko – ohraniti želeno težo pa še precej težje

Shujšati je težko – ohraniti želeno težo pa še precej težje

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se mnogi izmed vas zelo strinjate z naslovno mislijo. Izkušnje kažejo, da je sicer proces izgube odvečnih kilogramov zelo zahteven, a obenem še vedno precej manj naporen od zagotavljanja, da novo težo tudi obdržimo. Mnogi tako popustijo in se vrnejo k starim navadam, kilogrami pa se začnejo ponovno kopičiti. Da bi se izognili temu, vam ponujamo male skrivnosti tistih, ki jim je uspelo ohraniti težo tudi več let po tem, ko so uspešno shujšali.

- Oglas -

Hujšanje

Bodite pozorni na velikost porcij

Med hujšanjem večina zelo natančno nadzoruje velikost posameznih obrokov. Tako uporabljajo tehnice, štejejo zajemalke hrane ipd., kasneje pa to navado opustijo. Vendar pa je lahko naš občutek varljiv. Čeprav se vam zdi, da je porcija povsem običajne velikosti, lahko vsebuje precej več kalorij, kot je videti na prvi pogled. Pri pripravi obrokov si je tako smiselno še vedno pomagati z merilnimi pripomočki, seveda pa pazite, da merjenje ne preraste v obsesijo.

Izogibajte se močno predelani hrani

Če boste za pripravo obrokov uporabljali čim bolj osnovne, nepredelane sestavine, bo ohranjanje na novo pridobljene telesne teže zagotovo precej manj naporno. Tako boste siti z mnogo manj zaužitimi kalorijami, obenem pa ima ta ukrep seveda tudi pozitiven vpliv na vaše zdravje.

Za več nasvetov, receptov in jedilnikov se lahko pridružite brezplačnemu 30-dnevnemu izzivu Hujšamo Skupaj.

Vedno imejte pri roki zdrav prigrizek

- Oglas -

Lakota lahko zlomi še tako močno voljo. Poskrbite, da ne bo prepogosto prihajalo do situacij, ko boste praktično prisiljeni poseči po nezdravi, zelo kalorični hrani, da bi potešili lakoto. Večina ljudi, ki jim uspe po hujšanju ohranjati težo, ima vedno pri sebi zdrav prigrizek, na primer kos sadja ali doma pripravljeno žitno ploščico, s katerim lahko vsaj za nekaj časa ukrotijo napade hude lakote.

Poiščite vrsto telovadbe, v kateri boste uživali

Pomemben del ohranjanja telesne teže po uspešnem hujšanju je tudi redna telesna aktivnost. Da pa bi vztrajali, je zelo pomembno, da izberete obliko dejavnosti, ki vam je zares všeč. Ne ozirajte se na trende in ne poskušajte posnemati drugih. Raje vložite malce časa in energije v iskanje vadbe, v kateri boste resnično uživali.

Poiščite podporo svojih najbližjih

Kadar imate težave in čutite, da bi lahko ponovno začeli s prenajedanjem, se zaupajte svojim najbližjim. Če boste svoje stiske delili z nekom, ki vam je blizu in vas dobro pozna, se boste zagotovo lažje uprli skušnjavi.

Odpustite si majhne zdrse

Iluzorno je pričakovati, da bo vaš jedilnik vedno popoln. Čeprav je pomembno, da je pretežni del vaše prehrane zdrav in da ostajate znotraj predvidenega vnosa kalorij, ni nič narobe, če si občasno dovolite manjše pregrehe. Namesto da se obsojate ali celo obupate, češ da ste s tem vse zapravili, raje čim prej nadaljujete s svojimi novimi navadami, katerih osnova sta seveda uravnotežena prehrana in redne telovadba. Ne pozabite: hujšanje je proces, ohranjanje teže pa življenjski slog!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×