Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Lepota & kozmetika3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi insekti so lahko zelo nevarni za vaše zdravje, saj prenašajo nalezljive bolezni. Predvsem komarji in muhe povzročajo ljudem v poletnih mesecih precej težav. Vendar pa vam odsvetujemo, da se poskušate pred njimi zaščititi s pršili, ki jih kupite v trgovini.

- Oglas -

Večina teh repelentov namreč vsebuje nevarne kemikalije, predvsem snov, pogosto imenovano s kratico DEET. Morda se boste z njimi sicer zaščitili pred boleznimi, ki jih prenašajo insekti, vendar pa se boste po drugi strani izpostavili kopici novih zdravstvenih težav. Namesto tega si lahko med drugim zelo uspešno pomagate z naravnimi eteričnimi olji.

Eterično olje limonine trave

Vonj limonine trave odganja insekte, še posebej bolhe, muhe in komarje. Priporočamo vam, da segrejete približno deciliter vode, ki ji nato dodajte približno dvajset kapljic eteričnega olja limonine trave. Mešanico prelijte v stekleničko z razpršilnikom in s tekočino popršite območja okoli vrat, oken in drugih problematičnih predelov v vašem domu. Ne le da boste s tem zaščitili svoj dom pred vdorom insektom, ampak boste tako poskrbeli tudi za prijetne vonjave. Posledično vam ne bo treba uporabljati osvežilcev zraka, ki prav tako vsebujejo snovi, ki so vse prej kot zdravju prijazne.

Eterično olje poprove mete

Medtem ko je za večino ljudi vonj mete zelo prijeten in pomirjajoč, pa se insekti po drugi strani s tem ne bi strinjali. Potrebovali boste nekaj koščkov vate, ki jih potopite v eterično olje poprove mete, nato pa jih razporedite po različnih mestih v svojem domu. Eterično olje mete lahko uporabite tudi kot naravni repelent, ki ga nanesete na kožo, ko se odpravljate v naravo. Pazite le na to, da ga vedno razredčite z drugim oljem, na primer olivnim ali kokosovim, saj eteričnih olj ne smemo nanašati na kožo v čisti obliki.

Eterično olje čajevca

- Oglas -

Z eteričnim oljem čajevca lahko premagate številne zdravstvene tegobe, saj uničuje bakterije, glivice in viruse, pomaga pa vam tudi pri odganjanju insektov. Uporabite ga lahko podobno kot eterično olje mete. Če ga boste razredčili z vodo, ga lahko popršite tudi po koži, s čimer se boste zaščitili pred piki komarjev in drugih insektov. Tisti, ki imate v bližini svojega doma smetnjak, imate najbrž poleti ogromno težav z muhami. Te se namreč rade zadržujejo okoli smetnjakov in nato zaidejo v vaš dom. Tudi v tem primeru si lahko pomagate z eteričnim oljem čajevca. Zgornji del smetnjaka enostavno premažite z oljem in muhe bodo čudežno izginile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×