0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi insekti so lahko zelo nevarni za vaše zdravje, saj prenašajo nalezljive bolezni. Predvsem komarji in muhe povzročajo ljudem v poletnih mesecih precej težav. Vendar pa vam odsvetujemo, da se poskušate pred njimi zaščititi s pršili, ki jih kupite v trgovini.

- Oglas -

Večina teh repelentov namreč vsebuje nevarne kemikalije, predvsem snov, pogosto imenovano s kratico DEET. Morda se boste z njimi sicer zaščitili pred boleznimi, ki jih prenašajo insekti, vendar pa se boste po drugi strani izpostavili kopici novih zdravstvenih težav. Namesto tega si lahko med drugim zelo uspešno pomagate z naravnimi eteričnimi olji.

Eterično olje limonine trave

Vonj limonine trave odganja insekte, še posebej bolhe, muhe in komarje. Priporočamo vam, da segrejete približno deciliter vode, ki ji nato dodajte približno dvajset kapljic eteričnega olja limonine trave. Mešanico prelijte v stekleničko z razpršilnikom in s tekočino popršite območja okoli vrat, oken in drugih problematičnih predelov v vašem domu. Ne le da boste s tem zaščitili svoj dom pred vdorom insektom, ampak boste tako poskrbeli tudi za prijetne vonjave. Posledično vam ne bo treba uporabljati osvežilcev zraka, ki prav tako vsebujejo snovi, ki so vse prej kot zdravju prijazne.

- Oglas -

Eterično olje poprove mete

Medtem ko je za večino ljudi vonj mete zelo prijeten in pomirjajoč, pa se insekti po drugi strani s tem ne bi strinjali. Potrebovali boste nekaj koščkov vate, ki jih potopite v eterično olje poprove mete, nato pa jih razporedite po različnih mestih v svojem domu. Eterično olje mete lahko uporabite tudi kot naravni repelent, ki ga nanesete na kožo, ko se odpravljate v naravo. Pazite le na to, da ga vedno razredčite z drugim oljem, na primer olivnim ali kokosovim, saj eteričnih olj ne smemo nanašati na kožo v čisti obliki.

Eterično olje čajevca

Z eteričnim oljem čajevca lahko premagate številne zdravstvene tegobe, saj uničuje bakterije, glivice in viruse, pomaga pa vam tudi pri odganjanju insektov. Uporabite ga lahko podobno kot eterično olje mete. Če ga boste razredčili z vodo, ga lahko popršite tudi po koži, s čimer se boste zaščitili pred piki komarjev in drugih insektov. Tisti, ki imate v bližini svojega doma smetnjak, imate najbrž poleti ogromno težav z muhami. Te se namreč rade zadržujejo okoli smetnjakov in nato zaidejo v vaš dom. Tudi v tem primeru si lahko pomagate z eteričnim oljem čajevca. Zgornji del smetnjaka enostavno premažite z oljem in muhe bodo čudežno izginile.

.

NAJNOVEJŠE