Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Lepota & kozmetika3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

3 eterična olja, ki zaščitijo vas in vaš dom pred insekti!

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi insekti so lahko zelo nevarni za vaše zdravje, saj prenašajo nalezljive bolezni. Predvsem komarji in muhe povzročajo ljudem v poletnih mesecih precej težav. Vendar pa vam odsvetujemo, da se poskušate pred njimi zaščititi s pršili, ki jih kupite v trgovini.

- Oglas -

Večina teh repelentov namreč vsebuje nevarne kemikalije, predvsem snov, pogosto imenovano s kratico DEET. Morda se boste z njimi sicer zaščitili pred boleznimi, ki jih prenašajo insekti, vendar pa se boste po drugi strani izpostavili kopici novih zdravstvenih težav. Namesto tega si lahko med drugim zelo uspešno pomagate z naravnimi eteričnimi olji.

Eterično olje limonine trave

Vonj limonine trave odganja insekte, še posebej bolhe, muhe in komarje. Priporočamo vam, da segrejete približno deciliter vode, ki ji nato dodajte približno dvajset kapljic eteričnega olja limonine trave. Mešanico prelijte v stekleničko z razpršilnikom in s tekočino popršite območja okoli vrat, oken in drugih problematičnih predelov v vašem domu. Ne le da boste s tem zaščitili svoj dom pred vdorom insektom, ampak boste tako poskrbeli tudi za prijetne vonjave. Posledično vam ne bo treba uporabljati osvežilcev zraka, ki prav tako vsebujejo snovi, ki so vse prej kot zdravju prijazne.

Eterično olje poprove mete

Medtem ko je za večino ljudi vonj mete zelo prijeten in pomirjajoč, pa se insekti po drugi strani s tem ne bi strinjali. Potrebovali boste nekaj koščkov vate, ki jih potopite v eterično olje poprove mete, nato pa jih razporedite po različnih mestih v svojem domu. Eterično olje mete lahko uporabite tudi kot naravni repelent, ki ga nanesete na kožo, ko se odpravljate v naravo. Pazite le na to, da ga vedno razredčite z drugim oljem, na primer olivnim ali kokosovim, saj eteričnih olj ne smemo nanašati na kožo v čisti obliki.

Eterično olje čajevca

- Oglas -

Z eteričnim oljem čajevca lahko premagate številne zdravstvene tegobe, saj uničuje bakterije, glivice in viruse, pomaga pa vam tudi pri odganjanju insektov. Uporabite ga lahko podobno kot eterično olje mete. Če ga boste razredčili z vodo, ga lahko popršite tudi po koži, s čimer se boste zaščitili pred piki komarjev in drugih insektov. Tisti, ki imate v bližini svojega doma smetnjak, imate najbrž poleti ogromno težav z muhami. Te se namreč rade zadržujejo okoli smetnjakov in nato zaidejo v vaš dom. Tudi v tem primeru si lahko pomagate z eteričnim oljem čajevca. Zgornji del smetnjaka enostavno premažite z oljem in muhe bodo čudežno izginile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×