0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOhladimo se z eteričnimi olji

Ohladimo se z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Ker zunaj postaja vedno bolj vroče, poletje pa se nezadržno bliža, smo za vas pripravili nekaj idej za  ohladitev, ki bodo poskrbele, da boste v poletni vročini malo lažje zadihali. Pripravite si lahko hladilne kopeli in obloge, gele ter tonike.

- Oglas -

meta aloevera

Eterična olja in ohladitev

Najpomembnejša in najbolj priročna eterična olja za hlajenje so poprova meta, evkaliptus globulus in evkaliptus citriodora, sivka, limona, bergamot. Pozorni bodimo, da eteričnih olj ne uporabljamo brezglavo in da se poučimo o pravilnih koncentracijah in morebitnih kontraindikacijah. Veliko eteričnih olj je namreč fototoksičnih, teh ne smete uporabiti na koži, ki jo potem izpostavite soncu. To so eterična olja nekaterih citrusov – limone, grenivke, bergamotke, limete.

Med fototoksična eterična olja štejemo tudi angeliko in ingver, medtem ko eterični olji mandarine in sladke pomaranče nista fototoksični. Fototoksičnost je reakcija kože na določene kemične spojine, ki vsrkajo ultravijolične fotone. Ti se potem sprostijo v koži in lahko povzročijo pigmentacije ali opekline. Če boste torej za ohladitev uporabljali tudi eterična olja citrusov poskrbite, da kože ne boste neposredno izpostavljali soncu.

- Oglas -

Hladilno pršilo z meto in aloe vero

V pršilu boste uporabili Aloe vero, ki deluje protivnetno in poskrbi tudi za lepo kožo. Je vlažilna brez da bi na koži pustila masten oziroma oljnat občutek, poleg tega pa je bogata z antioksidanti, ki upočasnjujejo staranje. Virginski nepozebnik ima hladilni učinek, poleg tega odstrani odvečno maščobo s kože in deluje protivnetno. Eterično olje poprove mete še pripomore k hladilnemu učinku razpršila.

Sestavine:

  • 1/4 skodelice aloe vera gela,
  • 1/4 skodelice hidrolata virginskega nepozebnika,
  • 2-3 kapljice eteričnega olja poprove mete.

Priprava: Preprosto združite vse sestavine v stekleni pršilki in dobro premešajte. Popršite se takrat, ko potrebujete osvežitev, pršilo pa vas bo tudi pomagalo zaščititi pred nadležnimi insekti.

Hladilna kopel

Pripravite si kopel, ki vas bo popolnoma ohladila.

Sestavine:

  • žlica morske soli,
  • ½ žlice sode bikarbone,
  • 1 kapljica eteričnega olja poprove mete,
  • 1 kapljica eteričnega olja evkaliptus globulus,
  • 2 kapljici eteričnega olja sivke.

Priprava: Zmešajte sol in sodo bikarbono. Dodajte eterična olja in temeljito premešajte. To stresete v pripravljeno vodo za kopel, v kopel greste čisti v njej pa ostanete največ 15 minut.

.

NAJNOVEJŠE