Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.
Ekologija & okolje19.232 novih vrst

19.232 novih vrst

MORDA VAS ZANIMA

Po podatkih zadnjega popisa vrst, je na svetu 19.232 nanovo popisanih vrst. Več kot polovico predstavljajo žuželke (med njimi je največ hroščev), druga največja skupina so z 11,3 odstotka vaskularne rastline, med novimi vrstami je tudi sedem vrst živih ptic (fosilnih primerkov je bilo opisanih petkrat več), 41 novih vrst sesalcev (predvsem netopirjev in glodavcev) ter 1.487 pajkov in pršic. V primerjavi z letom 2008 se je število novoodkritih rastlinskih in živalskih vrst povečalo za 5,6 odstotka.

Žuželke
Med novo popisanimi žuželkami je največ hroščev.
- Oglas -

Število novoodkritih vrst predstavlja dvakrat več vrst, kot jih je bilo znanih pred 250 leti, ko je sodobno klasifikacijo flore in favne uvedel švedski botanik Carolus Linnaeus. Skupno število vrst od začetka popisovanja pa do danes znaša več kot dva milijona, po predvidevanjih znanstvenikov pa naj bi na odkritje čakalo še 10 milijonov rastlinskih in živalskih vrst.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×