Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehrana10 znakov, da bi morali piti več vode

10 znakov, da bi morali piti več vode

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste eni izmed tistih, ki pijejo vodo samo zato, ker je tako prav. Ste se kdaj poglobili v svoje telo in njegove značilnosti? Morda vam telo govori o tem, da je žejno vode, pa ne vidite tega.

- Oglas -

Poznate vse koristnosti za zdravje, ki jih prinaša hidracija telesa? Vsak del telesa potrebuje vodo za pravilno delovanje. Vaše mišice, koža in prebavila so le delček vseh teh. Če ne zaužijete dovolj vode, lahko s tem zelo škodite zdravju ter ga celo spravljate v nevarnost.

Dehidracija

Preberite si 10 znakov, preko katerih vam telo sporoča, da morate piti več.

  1. Imate suha usta: suha usta so definitivno zadnji stadij žeje. Žeje ne potešite s kokakolo in sladkano pijačo, temveč si privoščite kozarec vode ali limonade.
  2. Suha koža: koža je največji organ, zato bodite previdni z njim. Ko je koža suha, ji primanjkuje naravne maščobe, le-to pa lahko pripelje do odrgnin, aken ipd.
  3. Suhe oči: voda vpliva tudi na zdravje oči. Ob nenavadnem občutku suhosti poskusite z večjo količino popite vode, predno odhitite k okulistu.
  4. Boleči sklepi: brez vode so sklepi suhi in ob drgnjenju povzročajo skelenje ter bolečino.
  5. Upadle mišice: napete mišice so sestavljene iz veliko vode, ta jim daje poseben tonus, zato mišičnjaki vedo, da je potrebno spiti najmanj liter in pol vode.
  6. Pogosto zbolite: voda odplakne strupe, bakterije in viruse iz telesa.
  7. Lakota: včasih zamenjamo lakoto za želo. Ste ravno pojedli pa se ne počutite polni? Poskusite s kozarcem vode.
  8. Utrujenost: brez vode se nam zgosti kri, zato srce porabi več energije za črpanje in kroženje krvi. Ves proces poteka težje in vi postanete utrujeni brez predhodnega napora.
  9. Prebavne motnje: voda vam bo pomagala, da boste šli na stran bolj pogosto. Lahko da so se odpadne snovi v telesu enostavno zataknile, kar povzroča zaprtje. Voda v tem primeru predstavlja naravni lubrikant.
  10. Neznosna žeja: če čutite neprestano žejo, je to velik znak dehidriranosti. Tak pojav je popolnoma sprejemljiv po prekrokani noči, vsakdanjik pa res ne sme bit tak. Dehidracija slabo vpliva na možgane, zato le hitro zagrabite vrč vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×