0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana10 znakov, da bi morali piti več vode

10 znakov, da bi morali piti več vode

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste eni izmed tistih, ki pijejo vodo samo zato, ker je tako prav. Ste se kdaj poglobili v svoje telo in njegove značilnosti? Morda vam telo govori o tem, da je žejno vode, pa ne vidite tega.

- Oglas -

Poznate vse koristnosti za zdravje, ki jih prinaša hidracija telesa? Vsak del telesa potrebuje vodo za pravilno delovanje. Vaše mišice, koža in prebavila so le delček vseh teh. Če ne zaužijete dovolj vode, lahko s tem zelo škodite zdravju ter ga celo spravljate v nevarnost.

Dehidracija

Preberite si 10 znakov, preko katerih vam telo sporoča, da morate piti več.

  1. Imate suha usta: suha usta so definitivno zadnji stadij žeje. Žeje ne potešite s kokakolo in sladkano pijačo, temveč si privoščite kozarec vode ali limonade.
  2. Suha koža: koža je največji organ, zato bodite previdni z njim. Ko je koža suha, ji primanjkuje naravne maščobe, le-to pa lahko pripelje do odrgnin, aken ipd.
  3. Suhe oči: voda vpliva tudi na zdravje oči. Ob nenavadnem občutku suhosti poskusite z večjo količino popite vode, predno odhitite k okulistu.
  4. Boleči sklepi: brez vode so sklepi suhi in ob drgnjenju povzročajo skelenje ter bolečino.
  5. Upadle mišice: napete mišice so sestavljene iz veliko vode, ta jim daje poseben tonus, zato mišičnjaki vedo, da je potrebno spiti najmanj liter in pol vode.
  6. Pogosto zbolite: voda odplakne strupe, bakterije in viruse iz telesa.
  7. Lakota: včasih zamenjamo lakoto za želo. Ste ravno pojedli pa se ne počutite polni? Poskusite s kozarcem vode.
  8. Utrujenost: brez vode se nam zgosti kri, zato srce porabi več energije za črpanje in kroženje krvi. Ves proces poteka težje in vi postanete utrujeni brez predhodnega napora.
  9. Prebavne motnje: voda vam bo pomagala, da boste šli na stran bolj pogosto. Lahko da so se odpadne snovi v telesu enostavno zataknile, kar povzroča zaprtje. Voda v tem primeru predstavlja naravni lubrikant.
  10. Neznosna žeja: če čutite neprestano žejo, je to velik znak dehidriranosti. Tak pojav je popolnoma sprejemljiv po prekrokani noči, vsakdanjik pa res ne sme bit tak. Dehidracija slabo vpliva na možgane, zato le hitro zagrabite vrč vode.
.

NAJNOVEJŠE