0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaJuha iz rdeče pese z ingverjem

Juha iz rdeče pese z ingverjem

MORDA VAS ZANIMA

Rdečo peso lahko pripravimo na več načinov. Najbolj razširjena je v solati ali kot sveže iztisnjen sok. Lahko jo olupimo, dušimo in jemo toplo z maslom kot slaščico, kuhano, marinirano in ohlajeno kot začimbo, ali pa olupljeno, na koščke narezano kot solato.

- Oglas -

Juha iz rdeče pese

Za štiri osebe potrebujemo:

  • štiri čebule,
  • za dve slivi velik košček ingverja,
  • dve žlici masla, 600 g rdeče pese in dva jabolka,
  • liter soka rdeče pese,
  • 400 g smetane za kuhanje
  • 100 g svežega sira,
  • štiri žličke praška za čisto zelenjavno juho,
  • sol in poper,
  • štiri žlice kisle smetane.

Priprava:
Čebulo in ingver olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo na šibki vročini približno dve minuti pražimo na maslu, dodamo ingver in še malo popražimo. Rdečo peso olupimo in narežemo na koščke. Jabolko in rdečo peso stresemo na čebulo, prilijemo sok rdeče pese, smetano in 300 ml vode ter dodamo sveži sir in prašek za juho. Zmešamo, zavremo, nato pa kuhamo petnajst minut. Juho gladko obdelamo, kuhamo pet minut, posolimo in popopramo. Razdelimo jo na krožnike in po želji dodamo žličko kisle smetane ter ponudimo.

NAJNOVEJŠE