Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Vrt & VrtnarjenjeZvončki in Fibonaccijevo število

Zvončki in Fibonaccijevo število

MORDA VAS ZANIMA

Zvončki, ki so naši znanilci pomladi, ki pa cvetijo že pozimi in v naše domove nosijo prve pomladne vzdihljaje. Lahko jih vzgojimo tudi v stanovanju v lončkih. Mali zvonček prihaja iz Male Azije in Kavkaza, raste pa tudi v južni Evropi.
ZvončkiZanimivo je, da se zvonček razmnožuje oziroma deli po Fibonaccijevem zaporedju, kar pomeni, če boste letos zvonček posadili in če se bo že naslednje leto, delil imeli 2, še eno leto kasneje 3 in tako naprej … 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, … Zaporedje začnemo z dvema številoma, običajno 1 in 1. Naslednje Fibonaccijevo število dobimo, če seštejemo predhodni števili.

- Oglas -

Fibonaccijevo zaporedje je imelo pomemben pomen v knjigi dana Browna Da vincijeva šifra in je zaradi tega postalo tudi širše znano.

Pri nas poznamo mali zvonček (Galanthus nivalis), najpogosteje mu pravimo kar samo zvonček, ki je pogosta pomladanska roža, uvršamo pa jo v družino narcisovk. Značilni cvet oblike zvončka, po katerem je dobila rastlina tudi ime, je sestavljen iz treh koničastih zunanjih listov ter treh krajših izrobljenih notranjih listov. Zvonček cveti od februarja do aprila in raste na nekoliko bolj vlažnih tleh po skoraj celotni v Sloveniji.

Prejšnji članekEnergija sonca
Naslednji članekJabolka vam podaljšajo življenje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×