0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnaki težav z zdravjem, ki jih večina ignorira

Znaki težav z zdravjem, ki jih večina ignorira

MORDA VAS ZANIMA

Včasih je povsem jasno, da nekdo ni zdrav. V mnogih primerih pa so lahko znaki, da vaše zdravje ni najboljše, nekoliko manj očitni. Dokler simptomi niso tako hudi, da bi bistveno oteževali naše vsakodnevno življenje, tako velikokrat odlašamo z odhodom do zdravnika. Vendar pa je ob spodaj navedenih težavah, ki se jih velikokrat ignorira, vsekakor smiselno, da čim prej poiščete pomoč.

- Oglas -

Težave z zdravjem

Slaba kakovost spanca

Ponoči bi se morala količina kortizola, znanega tudi pod imenom stresni hormon, v našem telesu znižati. Le tako si lahko namreč telo zares opomore. Nespečnost je tako pogosta posledica previsoke ravni kortizola tudi v nočnem času. Če se težave s spanjem pojavljajo dlje časa, to zelo pogosto vodi do bolezni. Vsekakor torej to ni nekaj, kar bi lahko dlje časa odrivali na stran, saj gre navsezadnje za eno naših osnovnih bioloških potreb.

Pogosti prehladi

Zbolevate precej pogosteje kot večina ljudi okoli vas? To je lahko povezano z nadpovprečno šibkim imunskim sistemom, zaradi česar ste obenem bolj izpostavljeni tudi mnogim resnejšim boleznim.

- Oglas -

Zmanjševanje vaše višine

Morda se sliši nenavadno, vendar je lahko tudi rahlo zmanjšanje višine nekoga znak zdravstvenih težav. Seveda se je treba najprej prepričati, da so bile izvedene meritve zares natančne. Če ugotovite, da ste se resnično »skrčili«, pa je to lahko opozorilni znak zmanjševanja kostne gostote, kar seveda pogosto vodi do osteoporoze.

Stalna utrujenost

Ne računajte na to, da bodo vaše težave z nenehno utrujenostjo izginile kar same od sebe. To se zgodi zelo redko. Običajno se situacija le še poslabšuje, zato je vsekakor pomembno, da čim prej poiščete pravi vzrok za svojo kronično utrujenost. Morda je na primer v ozadju nepravilno delovanje ščitnice ali pa gre za t. i. sindrom adrenalne izgorelosti. Eden izmed možnih razlogov za to težavo pa je tudi slabokrvnost.

Temnejša barva urina

Zdrav urin je običajno svetlo rumene barve. Kadar je urin temnejši in moten, je to lahko znak, da ne popijete dovolj tekočine. Vendar pa so lahko v ozadju tudi druge težave. Če torej opažate kakršne koli nenavadne spremembe, povezane z barvo vašega urina, je zagotovo smiselno, da raziščete, za kaj bi lahko šlo.

Smrčanje

Smrčanje ni zgolj moteče za tistega, ki spi poleg vas, ampak je lahko povezano z resnejšimi zdravstvenimi težavami. To je lahko denimo znak spalne apneje, za katero je značilno, da prihaja med spanjem do krajših blokad dihalnih poti.

Razpokane ustnice

Ni nujno, da so razpokane ustnice povezane izključno z mrazom ali z nagnjenostjo k suhi koži. To je namreč lahko tudi eden izmed simptomov pomanjkanja železa ali pa vitamina B12. Če težava kar ne mine, je tako priporočljivo, da se izvede analiza vzorca krvi.

- Oglas -

Pogost nemir

Tudi za pogostimi občutki nemira se lahko skrivajo težave s ščitnico. V tem primeru gre običajno za čezmerno delovanje omenjene žleze. Poleg tega pa je lahko za povečan nemir krivo tudi porušeno ravnovesje spolnih hormonov v telesu.

.

NAJNOVEJŠE