fbpx
Domov Lepota & kozmetika Zimska nega dlani, ki poskrbi za izjemno mehko kožo

Zimska nega dlani, ki poskrbi za izjemno mehko kožo

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Pozimi je koža na dlaneh velikokrat precej izsušena ali celo razpokana. Tako je pomembno, da v tem obdobju posvetite posebno skrb svojim dlanem. Z upoštevanjem spodnjih napotkov bo koža prijetno mehka in nežna …

Nega dlani

Ne zapuščajte doma brez rokavic

Kakovosten par rokavic je vsekakor obvezna oprema za mrzle zimske dni. Ne zgolj zaradi dejstva, da vam bo tako precej topleje, ampak ker imajo prav rokavice izjemno pomembno vlogo pri preprečevanju pretirane izsušitve kože.

Večkrat dnevno nanesite kakovostno vlažilno mazilo

Svetujemo, da imate v zimskem času vedno pri sebi kakovostno vlažilno kremo oziroma mazilo za roke. Manjše količine nanesite večkrat dnevno. Izberite mazilo, ki se vpija dovolj hitro, da vas ne bo motilo pri vašem delu. Če ne gre drugače, pa mazilo nanesite vsaj na hrbtno stran dlani.

Poskrbite za piling kože na rokah

Znano je, da je piling izredno pomemben za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in s tem za hitrejšo obnovo kože. Vendar pa pri tem običajno pozabimo, da potrebuje piling tudi koža na naših dlaneh – še posebej pozimi. Mešanico za piling lahko pripravite kar sami, na primer iz sladkorja in kokosovega olja.

Zimski sladkorni piling

Ne pretiravajte z razkuževanjem rok

K hitrejšemu izsuševanju kože na rokah v zimskem času ne prispevajo samo nizke temperature, ampak tudi pogostejša uporaba razkužil za roke in protibakterijskih mil. Pri uporabi tovrstnih izdelkov bodite torej čim bolj zmerni.

Uporabljajte milo za roke z vlažilnim učinkom

Nikakor ni vseeno, kakšno milo za roke uporabljate. Če je koža na vaših dlaneh že v osnovi precej občutljiva, morate biti v zimskih mesecih še posebej previdni. Mnoga mila namreč kožo še dodatno izsušijo in jo razdražijo. Izogibajte se umetnim barvilom, dišavam in podobnim sestavinam. Po drugi strani pa je priporočljivo, da izberete milo z vlažilnim delovanjem. Hkrati pazite, da bo voda mlačna, saj prevroča voda pretirano izsuši vašo kožo.

Izogibajte se uporabi sušilnikov za roke

Sušilniki rok nam lahko sicer res pomagajo prihraniti precej papirja, vendar pa na žalost niso najboljša izbira za tiste, ki imate pozimi pogosto težave z zelo suho kožo na dlaneh. Obenem pa uporaba sušilnikov povečuje nevarnost za širjenje bakterij in drugih škodljivih mikroorganizmov ter s tem za pogostejše okužbe.

Ponoči uporabite bogato hranilno kremo

Kot že omenjeno, je čez dan priporočljiv večkratni nanos vlažilnega mazila za roke, ki se hitro vpija. Za zvečer pa svetujemo uporabo bogatejše kreme, ki bo vašo kožo nahranila s pomembnimi hranilnimi snovmi. Po želji lahko uporabite tudi povsem naravna olja oziroma mešanico različnih olj, obogateno z vitaminom E.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×