Ekologija & okoljeŽepna elektrarna MiniPAK

Žepna elektrarna MiniPAK

MORDA VAS ZANIMA

Horizon Fuel Cell Technologies že nekaj časa izdelujejo zanimive napravice, kot na primer avtomobilčki za otroke na vodikov pogon. Sedaj pa so izdali verjetno še najbolj zanimivo napravico: žepno elektrarno na gorivne celice, s katero lahko napajate mobilne telefone, MP3 predvajalnike in ostale naprave.

- Oglas -

Napravico so poimenovali MiniPAK, dobite pa jo z dvema polnilnima kartušama, ki imata shranjeno enako količino energije kot 1000 AA baterij. Napolni lahko naprave, ki zahtevajo najmanj 3W in imajo DC izhod 2.5W. V kartušah so gorivne celice im. air-breathing fuel cell in enota za shranjevanje vodika.

Kartuše, imenovane Hydrostik lahko ponovno napolnimo z polnilcem, ki uporablja vodo in elektriko, s pomočjo katerih generira in shranjuje vodik.

Na ameriškem tržišču MiniPAK trenutno stane 100 USD, kar za takšno napravo niti ni tako vsota denarja, če gledano dolgoročno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×