0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiJuheZeljna juha z dimljenimi cmočki

Zeljna juha z dimljenimi cmočki

MORDA VAS ZANIMA

Zeljno juho si lahko pripravimo tudi z dimljenimi cmočki iz kruha.

- Oglas -

SESTAVINE

  • 1.5 l jušne osnove ali vode  
  • 500 g kislega zelja
  • 2,5 dl smetane (lahko rastlinske)
  • 1 čebula  
  • 30 g moke
  • 3 žlice olja   
  • 1 žlička mlete paprike (sladke in pekoče)
  • 3 zrna popra  
  • 3 zrna pimenta  
  • 1 lovorov list
  • sol

Za cmočke:

  • 1 večja dimljena rastlinska klobasa  
  • 1 bombeta (ali primerljiva količina starega kruha)
  • 3 žlice vode, v kateri se je kuhala čičerika/vode iz pločevinke čičerike
  • 2 žlici ostre moke
  • 2 žlici nasekljanega drobnjaka

PRIPRAVA

  1. Olupite čebulo in jo nasekljajte na manjše koščke, nato pa jo popražite na žlici olja, da postekleni. Čebulo posipajte z mleto papriko, prilijte jušno osnovo ter dodajte kislo zelje lovorove liste, poper in piment. Kuhajte, dokler se zelje ne zmehča.
  2. Drugi dve žlici olja segrejte v posebni ponvi in jima dodajte moko. Mešajte, da dobite prežganje. Odstavite s štedilnika in počakajte, da se ohladi, nato pa prežganje vmešajte v juho in nadaljujte s kuhanjem še nekaj minut.
  3. Za pripravo cmočkov zmešajte drobno nasekljano dimljeno klobaso in bombeto z nasekljanim drobnjakom in s čičerikino vodo, ki ste jo pred tem rahlo stepli. Zgostite z ostro moko, nato pa iz mase oblikujte cmočke.
  4. Cmočke stresite v vročo juho, rahlo premešajte in kuhajte nadaljnjih 7 minut. Na koncu juhi dodajte še smetano, začinite po okusu in juho segrejte, preden jo postrežete.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI