- Oglas -
Pečen radič s sojino smetano je izjemna jed, ki navduši z nežnim ravnovesjem med rahlo grenkobo radiča in kremasto nežnostjo sojine smetane. Z dodatkom česna in začimb se ta jed spremeni v pravo poslastico, primerno za predjed ali prilogo k drugim jedem.
Sestavine:
- 4 kosi radiča
- Sol
- kos masla
- 4 rezine puste dušene šunke
- 4 rezine sira
- 200 ml sojine smetana
- 1 jajce
- 100 g ribanega sira
- Poper
- muškatni orešček
- drobnjak za okras
Priprava:
- Operemo radič in ga prerežemo po dolžini. Damo ga v slano vodo in na hitro pokuhamo. Odcedimo.
- Pekač namastimo z maslom. Vsako polovico radiča zavijemo v rezino šunke in rezino sira ter damo v skledo. Sojini smetani dodamo jajce, premešamo, dodamo naribani sir, poper in ščepec muškatnega oreščka, še enkrat premešamo. Radiče prelijemo s pripravljeno mešanico in pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
- Končano jed okrasimo s svežim drobnjakom.
- oglas -