DomovZdravi ReceptiPečen radič s sojino smetano

Pečen radič s sojino smetano

- Oglas -

Pečen radič s sojino smetano je izjemna jed, ki navduši z nežnim ravnovesjem med rahlo grenkobo radiča in kremasto nežnostjo sojine smetane. Z dodatkom česna in začimb se ta jed spremeni v pravo poslastico, primerno za predjed ali prilogo k drugim jedem.

Sestavine:

  • 4 kosi radiča
  • Sol
  • kos masla
  • 4 rezine puste dušene šunke
  • 4 rezine sira
  • 200 ml sojine smetana
  • 1 jajce
  • 100 g ribanega sira
  • Poper
  • muškatni orešček
  • drobnjak za okras

Priprava:

  1. Operemo radič in ga prerežemo po dolžini. Damo ga v slano vodo in na hitro pokuhamo. Odcedimo.
  2. Pekač namastimo z maslom. Vsako polovico radiča zavijemo v rezino šunke in rezino sira ter damo v skledo. Sojini smetani dodamo jajce, premešamo, dodamo naribani sir, poper in ščepec muškatnega oreščka, še enkrat premešamo. Radiče prelijemo s pripravljeno mešanico in pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
  3. Končano jed okrasimo s svežim drobnjakom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI