- Oglas -
Joto s kislim zeljem lahko namesto z mesom popestrite tudi z okusnimi gobami in dimljenim tofujem.
SESTAVINE (4 porcije)
- 400 g kislega zelja
- 2 večja krompirja
- 200 g dimljenega tofuja
- 100 g svežih ali pest suhih gob
- 1 čebula
- 3 žlice maščobe
- 3 žlice večnamenske moke
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 2 lovorova lista
- 6 zrn pimenta
- 6 zrn popra
- ščepec kumine
- sol
- 1–2 žlici rastlinske kisle smetane
- mešanica začimb za juho
POSTOPEK PRIPRAVE
- Zelje narežite na manjše koščke. Krompir olupite in ga narežite na kocke, tofu pa na trakove. Očiščene gobe narežite na tanke rezine (če boste uporabili suhe gobe, jih pred tem namočite).
- Čebulo nasekljajte na drobne koščke, ki jih do mehkega popražite na segreti maščobi. Posipajte z moko in mleto papriko ter vse skupaj na hitro popražite. Postopoma dolijte 1 liter vode, dobro premešajte in kuhajte.
- Dodajte nasekljano kislo zelje z manjšo količino zeljne vode, narezan krompir, tofu in gobe. Začinite z lovorovim listom, pimentom, celimi zrni popra in kumino. Dodajte sol in pri nizki temperaturi kuhajte še približno 20 minut, da se sestavine zmehčajo.
- Za malce blažji okus lahko kuhani joti dodate kislo smetano, po želji pa še jušne začimbe.
- oglas -