- Oglas -
Veganska štruca z oreščki, semeni, ovsenimi kosmiči in zelenjavo se bo zagotovo znašla na vašem jedilniku, če imate radi zdravo prehrano ali pa ste vegani ali vegetarijanci.
SESTAVINE (za 6 porcij)
- 200 g leče
- 1 koren
- šop peteršilja
- 1/4 gomolja zelene
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 70 g paradižnikove mezge
- 150 g oreščkov in semen (lanenih ali chia)
- 120 g ovsenih kosmičev
- 4 stroki česna
- 1 žlica posušenega majarona
- 2 žlici gorčice s celimi zrni
- sol
- mleti črni poper
Za bučkino prilogo:
- 2 bučki
- olivno olje
- 1 čili
- 1 žlica posušenega rožmarina
PRIPRAVA
- Skuhajte lečo (zrna morajo biti mehka, a ne razkuhana). Očistite korenje, peteršilj in zeleno ter jih nasekljajte. V ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite zelenjavo. Ko začne zelenjava postajati mehkejša, dodajte sladko papriko in premešajte. Nato dodajte še paradižnikovo mezgo, zavrite in kuhajte 3 minute. Mešanico nato dodajte kuhani leči.
- Primešajte še semena, ovsene kosmiče, nasekljan česen in majaron. Začinite z gorčico, črnim poprom in soljo ter dobro premešajte.
- Mešanico premestite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite pri temperaturi 180 °C, približno 40 minut. Medtem narežite bučko na majhne palčke, dodajte rožmarin in sol ter jih popecite na olivnem olju. Proti koncu praženja dodajte še čili. Rezine štruce postrezite s popraženimi bučkami.
- oglas -