0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediVeganska štruca z oreščki, semeni, ovsenimi kosmiči in zelenjavo

Veganska štruca z oreščki, semeni, ovsenimi kosmiči in zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Veganska štruca z oreščki, semeni, ovsenimi kosmiči in zelenjavo se bo zagotovo znašla na vašem jedilniku, če imate radi zdravo prehrano ali pa ste vegani ali vegetarijanci.

- Oglas -

SESTAVINE (za 6 porcij)

  • 200 g leče
  • 1 koren
  • šop peteršilja
  • 1/4 gomolja zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 70 g paradižnikove mezge
  • 150 g oreščkov in semen (lanenih ali chia)
  • 120 g ovsenih kosmičev
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica posušenega majarona
  • 2 žlici gorčice s celimi zrni
  • sol
  • mleti črni poper

Za bučkino prilogo:

  • 2 bučki
  • olivno olje
  • 1 čili
  • 1 žlica posušenega rožmarina

PRIPRAVA

  1. Skuhajte lečo (zrna morajo biti mehka, a ne razkuhana). Očistite korenje, peteršilj in zeleno ter jih nasekljajte. V ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite zelenjavo. Ko začne zelenjava postajati mehkejša, dodajte sladko papriko in premešajte. Nato dodajte še paradižnikovo mezgo, zavrite in kuhajte 3 minute. Mešanico nato dodajte kuhani leči.
  2. Primešajte še semena, ovsene kosmiče, nasekljan česen in majaron. Začinite z gorčico, črnim poprom in soljo ter dobro premešajte.
  3. Mešanico premestite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite pri temperaturi 180 °C, približno 40 minut. Medtem narežite bučko na majhne palčke, dodajte rožmarin in sol ter jih popecite na olivnem olju. Proti koncu praženja dodajte še čili. Rezine štruce postrezite s popraženimi bučkami.
- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI