- Oglas -
Polnjene paprike s kvinojo in koruzo so kot nalašč za tiste, ki imate radi tradicionalne jedi, pa bi jih radi pripravili tudi v brezmesni različici in si popestrili svoj jedilnik.
SESTAVINE (2 osebi)
- 4 paprike, lahko različnih barv
- 2 žlici oljčnega olja
- sol po okusu
- 2 žlice bučnih semen
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1/2 korenja
- 200 g kvinoje
- 400 ml zelenjavne juhe
- 200 g vložene koruze
- 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
- 1/3 skodelice petešilja
- 1/2 žličke čilija
PRIPRAVA
- Odrežite vrhove paprike. Previdno odstranite semena in namastite odrezane dele z oljem. Solite paprike in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite pri 200 ° C 20 minut. Zadnji 2 minuti na pekač dodajte bučna semena.
- Odstranite lupino čebule in česna in oboje sesekljajte. Olupite korenje in narežite na kose. Popražite čebulo na olju. Dodajte česen, korenčke in čili ter popecite do rjave barve.
- Dodajte kvinojo, zavrite in kuhajte na zmernem ognju 10 minut, občasno premešajte. Nato pokrijte s pokrovom in pustite počivati 10 minut. Sperite koruzo in pustite da se odcedi. Narežite olive, sesekljajte peteršilj in vse dodajte kvinoji ter na koncu posolite po okusu. Končno je sol.
- Nadevajte pečene paprike s kvinojo in zelenjavo zmesjo in potresite s praženimi bučnimi semeni.
Kvinoja je zelo zdravo in z beljakovinami ter rudninami bogato živilo. Iz nje si lahko pripravite tudi okusen brezmesni nadev za polnjene paprike.
- oglas -