- Oglas -
Polnjene paprike s kvinojo in koruzo so kot nalaลกฤ za tiste, ki imate radi tradicionalne jedi, pa bi jih radi pripravili tudi v brezmesni razliฤici in si popestrili svoj jedilnik.
SESTAVINE (2 osebi)
- 4 paprike, lahko razliฤnih barv
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- sol po okusu
- 2 ลพlice buฤnih semen
- 1 ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 1/2 korenja
- 200 g kvinoje
- 400 ml zelenjavne juhe
- 200 g vloลพene koruze
- 3 ลพlice izkoลกฤiฤenih ฤrnih oliv
- 1/3 skodelice peteลกilja
- 1/2 ลพliฤke ฤilija
PRIPRAVA
- Odreลพite vrhove paprike. Previdno odstranite semena in namastite odrezane dele z oljem. Solite paprike in jih poloลพite na pekaฤ, obloลพen s papirjem za peko. Pecite pri 200 ยฐ C 20 minut. Zadnji 2 minuti na pekaฤ dodajte buฤna semena.
- Odstranite lupino ฤebule in ฤesna in oboje sesekljajte. Olupite korenje in nareลพite na kose. Popraลพite ฤebulo na olju. Dodajte ฤesen, korenฤke in ฤili ter popecite do rjave barve.
- Dodajte kvinojo, zavrite in kuhajte na zmernem ognju 10 minut, obฤasno premeลกajte. Nato pokrijte s pokrovom in pustite poฤivati โโ 10 minut. Sperite koruzo in pustite da se odcedi. Nareลพite olive, sesekljajte peterลกilj in vse dodajte kvinoji ter na koncu posolite po okusu. Konฤno je sol.
- Nadevajte peฤene paprike s kvinojo in zelenjavo zmesjo in potresite s praลพenimi buฤnimi semeni.
Kvinoja je zelo zdravo in z beljakovinami ter rudninami bogato ลพivilo. Iz nje si lahko pripravite tudi okusen brezmesni nadev za polnjene paprike.
- oglas -