DomovZdravi ReceptiGlavne jediPolnjene paprike s kvinojo in koruzo

Polnjene paprike s kvinojo in koruzo

- Oglas -

Polnjene paprike s kvinojo in koruzo so kot nalaลกฤ za tiste, ki imate radi tradicionalne jedi, pa bi jih radi pripravili tudi v brezmesni razliฤici in si popestrili svoj jedilnik.

SESTAVINE (2 osebi)

  • 4 paprike, lahko razliฤnih barv
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • sol po okusu
  • 2 ลพlice buฤnih semen
  • 1 ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1/2 korenja
  • 200 g kvinoje
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 200 g vloลพene koruze
  • 3 ลพlice izkoลกฤiฤenih ฤrnih oliv
  • 1/3 skodelice peteลกilja
  • 1/2 ลพliฤke ฤilija

PRIPRAVA

  1. Odreลพite vrhove paprike. Previdno odstranite semena in namastite odrezane dele z oljem. Solite paprike in jih poloลพite na pekaฤ, obloลพen s papirjem za peko. Pecite pri 200 ยฐ C 20 minut. Zadnji 2 minuti na pekaฤ dodajte buฤna semena.
  2. Odstranite lupino ฤebule in ฤesna in oboje sesekljajte. Olupite korenje in nareลพite na kose. Popraลพite ฤebulo na olju. Dodajte ฤesen, korenฤke in ฤili ter popecite do rjave barve.
  3. Dodajte kvinojo, zavrite in kuhajte na zmernem ognju 10 minut, obฤasno premeลกajte. Nato pokrijte s pokrovom in pustite poฤivati โ€‹โ€‹ 10 minut. Sperite koruzo in pustite da se odcedi. Nareลพite olive, sesekljajte peterลกilj in vse dodajte kvinoji ter na koncu posolite po okusu. Konฤno je sol.
  4. Nadevajte peฤene paprike s kvinojo in zelenjavo zmesjo in potresite s praลพenimi buฤnimi semeni.

Kvinoja je zelo zdravo in z beljakovinami ter rudninami bogato ลพivilo. Iz nje si lahko pripravite tudi okusen brezmesni nadev za polnjene paprike.

- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI