0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediPolnjene paprike s kvinojo in koruzo

Polnjene paprike s kvinojo in koruzo

MORDA VAS ZANIMA

Polnjene paprike s kvinojo in koruzo so kot nalašč za tiste, ki imate radi tradicionalne jedi, pa bi jih radi pripravili tudi v brezmesni različici in si popestrili svoj jedilnik.

- Oglas -

SESTAVINE (2 osebi)

  • 4 paprike, lahko različnih barv
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol po okusu
  • 2 žlice bučnih semen
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 korenja
  • 200 g kvinoje
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 200 g vložene koruze
  • 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
  • 1/3 skodelice petešilja
  • 1/2 žličke čilija

PRIPRAVA

  1. Odrežite vrhove paprike. Previdno odstranite semena in namastite odrezane dele z oljem. Solite paprike in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite pri 200 ° C 20 minut. Zadnji 2 minuti na pekač dodajte bučna semena.
  2. Odstranite lupino čebule in česna in oboje sesekljajte. Olupite korenje in narežite na kose. Popražite čebulo na olju. Dodajte česen, korenčke in čili ter popecite do rjave barve.
  3. Dodajte kvinojo, zavrite in kuhajte na zmernem ognju 10 minut, občasno premešajte. Nato pokrijte s pokrovom in pustite počivati ​​ 10 minut. Sperite koruzo in pustite da se odcedi. Narežite olive, sesekljajte peteršilj in vse dodajte kvinoji ter na koncu posolite po okusu. Končno je sol.
  4. Nadevajte pečene paprike s kvinojo in zelenjavo zmesjo in potresite s praženimi bučnimi semeni.

Kvinoja je zelo zdravo in z beljakovinami ter rudninami bogato živilo. Iz nje si lahko pripravite tudi okusen brezmesni nadev za polnjene paprike.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI