Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeZelena mesta prihodnosti

Zelena mesta prihodnosti

MORDA VAS ZANIMA

Ideja o zelenih mestih prihodnosti ni nekaj novega, saj je prvi koncept nastal pod rokami znanega arhiteksta mest Ebenezerja Howarda že daljnega leta 1898. Danes, ko se vsakodnevno soočamo z okoljskimi problemi in spremembami temperatur in vremena, pa se pojavlja vse več načrtov za zelena mesta, ki bodo morda že v bližnji prihodnosti tudi uresničeni.

Zeleno mesto Al RahaZeleno mesto Al Raha v Abu Dhabiju

- Oglas -

Projekt za to zeleno mesto se razprostira na kar 5 kvadratnih kilometrih in vključuje hotele, plaže, marine, parke, restavracije in točke za rekreacijo. Sicer stvar deluje turistično usmerjeno, upamo pa, da bo vse temeljilo na obnovljivih virih energije in ohranjanju okolja na naraven način in ne samo na služenju denarja.

Kitajsko mesto z nizkim ogljičnim odtisom

Selimo se na Kitajsko, kjer je nastala velikanska shema mesta prihodnosti, ki temelji na zmanjšanju ogljičnega odtisa celotnega mesta. Mesto bodo napajali obnovljivi viri energije, poraba pa bo močno optimizirana. Izkoriščali bodo veterno in sončno energijo, zbirali deževnico, poleg tega pa bodo energijo pridobivali tudi z razgradnjo bioloških odpadkov.

Tudi Vietnam se pridružuje zeleni prihodnostiMesto Hanoi v Vietnamu

Nagrajeni koncept Vietnamskega mesta Hanoi vključuje unikaten koncept, ki se razprostira na 145 hektarov veliki površini in lahko podpira okoli 20.000 ljudi. Načrt je ustvariti okolju in ljudem prijazno urbano okolje v sožitju z naravo, ki vključuje zdravstvene, šolske in ostale zavode, pridelovalno industrijo, velik poudarek pa naj bi bil na kulturi in povezovanju ljudi.

Prejšnji članekVino za srce
Naslednji članekMehčalec za perilo brez kemikalij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×