Ekologija & OkoljeZelena mesta prihodnosti

Zelena mesta prihodnosti

MORDA VAS ZANIMA

Ideja o zelenih mestih prihodnosti ni nekaj novega, saj je prvi koncept nastal pod rokami znanega arhiteksta mest Ebenezerja Howarda že daljnega leta 1898. Danes, ko se vsakodnevno soočamo z okoljskimi problemi in spremembami temperatur in vremena, pa se pojavlja vse več načrtov za zelena mesta, ki bodo morda že v bližnji prihodnosti tudi uresničeni.

Zeleno mesto Al RahaZeleno mesto Al Raha v Abu Dhabiju

- Oglas -

Projekt za to zeleno mesto se razprostira na kar 5 kvadratnih kilometrih in vključuje hotele, plaže, marine, parke, restavracije in točke za rekreacijo. Sicer stvar deluje turistično usmerjeno, upamo pa, da bo vse temeljilo na obnovljivih virih energije in ohranjanju okolja na naraven način in ne samo na služenju denarja.

Kitajsko mesto z nizkim ogljičnim odtisom

Selimo se na Kitajsko, kjer je nastala velikanska shema mesta prihodnosti, ki temelji na zmanjšanju ogljičnega odtisa celotnega mesta. Mesto bodo napajali obnovljivi viri energije, poraba pa bo močno optimizirana. Izkoriščali bodo veterno in sončno energijo, zbirali deževnico, poleg tega pa bodo energijo pridobivali tudi z razgradnjo bioloških odpadkov.

Tudi Vietnam se pridružuje zeleni prihodnostiMesto Hanoi v Vietnamu

Nagrajeni koncept Vietnamskega mesta Hanoi vključuje unikaten koncept, ki se razprostira na 145 hektarov veliki površini in lahko podpira okoli 20.000 ljudi. Načrt je ustvariti okolju in ljudem prijazno urbano okolje v sožitju z naravo, ki vključuje zdravstvene, šolske in ostale zavode, pridelovalno industrijo, velik poudarek pa naj bi bil na kulturi in povezovanju ljudi.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE