Vino za srce

    Dr. Hertzka, ki je splošni zdravnik za naravno zdravljenje v Konstanzi pravi, da recept ‘vino za srce’ kaže velike uspehe in izboljšanje pri raznovrstnih srčnih obolenjih in slabostih ter pri angini pektoris.
    Rdeče vino za srce

    Recept: Vino za srce

    10 svežih peteršiljevih stebel skupaj z listi damo v 1 l čistega, naravnega rdečega ali črnega vina, zraven pa dodamo 2 – 3 žlice čistega vinskega kisa.
    Kuhamo 10 minut na malem plamenu in pazimo, da se ne speni. Nato dodamo 300g čebeljega medu in rahlo kuhamo še 4 minute.
    Vroče vino precedimo in še vroče nalijemo v steklenice, ki smo jih predhodno izprali z malo močnega alkohola. Dobro zapremo. Usedlina, ki se pojavi na dnu, ni škodljiva in jo lahko mirno pijemo z vinom.

    Dr. Hertzka še svetuje: “Če čutite svoje srce, vzemite eno, dve ali tri in tudi več jedilnih žlic tega vina na dan in zbadanje okrog srca (zaradi vremenskih sprememb ali po razburjenjih) se bo umirilo.”

    Povejte svoje mnenje - kometirajte