Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Dom & energijaZdravstvene težave, ki nakazujejo prisotnost plesni v stanovanju

Zdravstvene težave, ki nakazujejo prisotnost plesni v stanovanju

MORDA VAS ZANIMA

Morda sicer na stenah (še) ni vidna plesen, vendar je lahko ta kljub temu prisotna v vašem stanovanju. Najbolj nevarna je črna plesen (Stachybotrys chartarum), ki povzroča kronične glavobole, diarejo in težave z dihanjem. Vendar pa so lahko tudi druge vrste plesni problematične za vaše zdravje. Če se že dlje časa spopadate s težavami, ki jih naštevamo v nadaljevanju, vendar zanje ne najdete pravega vzroka, je lahko kriva prav pogosta izpostavljenost plesni.

Solzenje in pekoč občutek v očeh

- Oglas -

Pri nekaterih ljudeh je mogoče govoriti o čisto pravi alergiji na plesen. Eden izmed tipičnih simptomov alergije je solzenje v očeh, poleg tega pa oči pogosto pečejo. Poskušajte vsaj dva tedna beležiti, ali se težave poslabšajo, ko ste doma oziroma v določenih prostorih. Tako boste lažje ugotovili, ali obstaja vzorec.

Srbeča in pekoča koža

Prisotnost plesni pogosto vpliva tudi na kožo. Ta začne peči in srbeti, nekateri pa imajo tudi občutek žgečkanja oziroma mravljinčenja. Koža lahko postane zelo suha in se začne luščiti, na njej pa se pojavijo izpuščaji.

Poslabšanje težav z astmo

Seveda je plesen izjemno problematična tudi za naša dihala. To velja še toliko bolj za ljudi z astmo. Pri njih se pogostost in intenzivnost napadov zaradi izpostavljenosti plesni pogosto povečata. Za poslabšanje stanja pa včasih niti ni potrebna plesen, ampak je dovolj že nekoliko bolj vlažno stanovanje.

Kašljanje, čeprav niste prehlajeni

Ali že dlje časa močno kašljate, čeprav nimate prehlada ali podobnih težav? To je še eden izmed znakov, da obstaja verjetnost za to, da se je v vašem stanovanju razmnožila plesen. Smiselno je, da stanovanje pregleda strokovnjak, obenem pa vam priporočamo tudi obisk pri specialistu za alergije, ki bo ugotovil, kako se vaš organizem odziva na plesen.

- Oglas -

Preberite tudi: Kako odstraniti plesen v stanovanju?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×