Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Lepota & kozmetikaZdravilna morska voda

Zdravilna morska voda

MORDA VAS ZANIMA

Morska voda vsebjeje pravo bogastvo zdravilnih snovi, ki nam pomagajo na poti k boljšemu zdravju in počutju. Poleg sestavin in rastlin, ki se uporabljajo v kozmetiki, v morju najdemo tudi morsko hrano, sol in še marsikaj. Morska voda Morska vodavsebuje tudi vrsto mineralnih snovi in elementov, ki imajo velik pomen za normalno delovanje našega telesa, uravnavajo presnovo ter delujejo proti utrujenosti, stresnemu stanju in krepijo obrambo proti infekcijskim boleznim.

- Oglas -

Morska voda vsebuje tudi t.i. oligoelemente, ki pozitivno vplivajo tudi na sluznico dihalnih poti, od tod tudi ta zdravilni učinek, ki ga poleti občutimo v bližini morja, še posebej na določenih predelih Jadrana, kjer so posebej zato ustanovili tudi centre za bolnike z boleznimi dihal, kot je na primer astma. Ključno vlogo tukaj seveda igra morska sol.

Glavne sestavine, ki se vse bolj uporabljajo tudi v raznih wellness centrih so poleg morskega zraka še morska voda, morska sol, alge in pa blato z dna morja. Pozitivni učinki takih terapij se kažejo pri vnetjih kože, močnejšem imunskem sistemu, odpravi ledvenih bolečin, blaženju revmatskih težav in sproščanju telesa. Razne morske in blatne kopeli dobro čistijo in regenerirajo tudi kožo.

Prejšnji članekEko novoletna darila!
Naslednji članekKokosovo-mandljevi poljubčki

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×