Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaKokosovo-mandljevi poljubčki

Kokosovo-mandljevi poljubčki

MORDA VAS ZANIMA

Recept za okusne kokosovo-mandljeve poljubčke brez glutena, mleka in jajc, s katerimi se boste lahko sladkali ob prazničnih dnevih.

- Oglas -

Kokosovi poljubčkiZa testo potrebujemo:

  • kokosovo moko 300 g
  • mandljevo moko 100 g
  • proseno moko 100 g
  • kokosovo mleko 1 dcl
  • mandljevo mleko 1 dcl
  • 5 žlic javorjevega sirupa
  • pol sklečke namočenih in sesekljanih marelic
  • vanilijo v prahu (4 žličke)
  • polovico pecilnega praška iz vinskega kamna
  • žlico kokosove maščobe

Za preliv:

  • vegansko črno čokolado

Priprava:

  1. Vse sestavine med seboj dobro zmešajte. Nato oblikujte manjše kroglice, ki jih položite na peki papir.
  2. Na 180 C pecite približno 15 minut.
  3. Ohlajene prelijte s stopljeno čokolado.

Alja Dimic

Prejšnji članekZdravilna morska voda
Naslednji članekZa cvetočo in vedro zimo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×