ReceptiPrigrizkiZavitek z bučkami in pastinakom

Zavitek z bučkami in pastinakom

MORDA VAS ZANIMA

Zavitek z bučkami in pastinakom vam bo zagotovo všeč, saj združuje tradicionalne slovenske rastline, ki so v uporabi naših kuhinj že vrsto let z novodbnimi pekovskimi veščinami. Predvsem pa gre za bolj zravo različico zavitka, ki ga boste verjetno še kdaj pripravili, všeč pa bo tudi vašim gostom.

- Oglas -

SESTAVINE (12 kosov)

  • 1 zavitek veganskega listnatega testa
  • 2-3 bučke
  • 1 srednje velik koren pastinaka
  • 200 g kuhanega fižola
  • 3 žlice drobtin
  • 1 majhen šopek peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • zelišča – ščepec najljubših (origano, timijan, pehtran, provansalska zelišča …)

PRIPRAVA

  1. Bučke in pastinak operemo in naribamo v večjo posodo. Dodamo fižol, strt česen, nasekljan peteršilj, drobtine, olje, ter po želji še poljubna zelišča. Dobro premešamo. Začinimo z malo sveže mletega popra in solimo po okusu.
  2. Listnato testo razgrnemo, napolnimo z zelenjavno maso in zvijemo.
  3. Zavitek (en velik ali dva manjša) položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, segreto na 180ºC.
  4. Pečemo 45 minut oziroma tako dolgo, da je testo zlatorjavo zapečeno. Če testo prehitro rjavi, lahko zavitek na polovici pečenja pokrijemo z aluminijasto folijo, ki jo snamemo 5 minut pred koncem pečenja.
  5. Zavitek tekne še vroč, prav tako dober bo pa tudi še čez dan ali dva.
- oglas -
Prejšnji članekVeganske Kremšnite
Naslednji članekLCHF ledena čokoladna torta

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×