- Oglas -
Zavitek z bučkami in pastinakom vam bo zagotovo všeč, saj združuje tradicionalne slovenske rastline, ki so v uporabi naših kuhinj že vrsto let z novodbnimi pekovskimi veščinami. Predvsem pa gre za bolj zravo različico zavitka, ki ga boste verjetno še kdaj pripravili, všeč pa bo tudi vašim gostom.
SESTAVINE (12 kosov)
- 1 zavitek veganskega listnatega testa
- 2-3 bučke
- 1 srednje velik koren pastinaka
- 200 g kuhanega fižola
- 3 žlice drobtin
- 1 majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
- zelišča – ščepec najljubših (origano, timijan, pehtran, provansalska zelišča …)
PRIPRAVA
- Bučke in pastinak operemo in naribamo v večjo posodo. Dodamo fižol, strt česen, nasekljan peteršilj, drobtine, olje, ter po želji še poljubna zelišča. Dobro premešamo. Začinimo z malo sveže mletega popra in solimo po okusu.
- Listnato testo razgrnemo, napolnimo z zelenjavno maso in zvijemo.
- Zavitek (en velik ali dva manjša) položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, segreto na 180ºC.
- Pečemo 45 minut oziroma tako dolgo, da je testo zlatorjavo zapečeno. Če testo prehitro rjavi, lahko zavitek na polovici pečenja pokrijemo z aluminijasto folijo, ki jo snamemo 5 minut pred koncem pečenja.
- Zavitek tekne še vroč, prav tako dober bo pa tudi še čez dan ali dva.
- oglas -