0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Sestavine

Zavajajoče deklaracije na hrani: Sestavine

MORDA VAS ZANIMA

Le kaj je lahko bolj natančno, kot pa seznam sestavin, ki se nahajajo v nekem proizvodu? Verjetno si mislite, da na tem seznamu ni dovolj prostora za kakšne skrivne poteze proizvajalcev … vendar očitno je!

- Oglas -

Sladkor z različnimi imeni

Za primer vzemimo češnjevo rolado s čokoladnim prelivom, ki je zapakirana v bleščeči embalaži. Malokdo bi pomislil, da je ta slaba, saj vsebuje sadje in je večinoma narejena is pšenične moke, kajne? Na žalost to ne drži, saj so takšne slaščice narejene večinoma iz sladkorja.

Vendar kako je to možno, če pa je na deklaraciji toliko različnih sestavin? Enostavno vzemite različna imena sladkorja; sladkor, koruzni sirup, visoko-fruktozni koruzni sirup, koncentrat soka belega grozdja, … vse to na koncu pripelje do dejstva, da je slaščica narejena iz skoraj 1/3 sladkorja.

Zato je potrebno prebrati seznam sestavin, ki se nahajajo v slaščicah, še posebaj tistih, ki ne prihajajo iz območja EU, saj te še najbolj zavajajo kupce.

- Oglas -

Res je, da bi malokdo pomislil, da bi nas kdo dejansko želel hraniti z nevarnimi stvarmi. Vendar pa proizvajalci mnogokrat kupce zavajajo, ker želijo prodati čim več proizvodov, saj je konkurenca vedno večja in bolj agresivna.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE