Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Polnozrnato

Zavajajoče deklaracije na hrani: Polnozrnato

MORDA VAS ZANIMA

Naslednjih nekaj člankov bo posvečenih ‘razkrinkanju’ laži, ki jih proizvajalci hrane širijo oziroma dodobra prikrijejo. Proizvodi, ki imajo največ nevarnih dodatkov so po navadi trženi kot izredno zdravi, organski ter dobri za nas. Zato takšni proizvodi po navadi zasenčijo tiste, ki pa so za nas dejansko dobri in zdravi.

- Oglas -

Verjetno je večini jasno, da je hrana, ki je sveža (zelenjava in sadje) tudi polna vitaminov in mineralov, ki so za nas dobri. Vendar pa to ne sme biti že v naprej pripravljena hrana, ki je lepo zavita v paketke, z raznimi napisi organsko, naravno, bio, …

Problem je v tem, da potrošniki slepo verjamemo napisom na embalaži, saj se nam zdi skoraj neverjetno, da bi nas kdo želel hraniti z nevarnimi snovmi. Vendar pa je realnost na žalost drugačna. Proizvajalci hrane dodajajo tej razne dodatke (emulgatorji, aditivi), ki so nam škodljivi, zato je potrebno malo zdravega razuma.


Za vas smo pripravili serijo člankov, ki bodo razkrili devet najbolj očitnih laži, ki jih najdemo na embalažah. Prvi članek govori o oznaki ‘polnozrnato’.

Polnozrnato

Stojite v trgovini pred polno polico izbire, kjer se lahko odločite med npr. navadnimi piškoti, ali pa tistimi, ki bi naj bili polnozrnati. Velikokrat vam logika narekuje tisto bolj zdravo izbiro – polnozrnate piškote. Vendar pa je po navadi tako, da so ti narejeni večinoma iz navadne moke, tiste polnozrnate pa je le majhen odstotek. Pa naj vas pri tem ne preslepi temna barva piškotov, saj je ta posledica karamele, ki jo je proizvajalec dodal, da bi zavedel kupca.
Toliko o poštenem oglaševanju …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×