Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeZakaj bi morali jesti več zelene?

Zakaj bi morali jesti več zelene?

MORDA VAS ZANIMA

Steblo zelene ima le 15 kalorij in je polno esencialnih vitaminov in mineralov. Zelena je najbolj znana po vsebnosti vitamina C, folne kisline in kalija, ki telesu pomagajo pri zaščiti pred boleznimi in optimalnem delovanju. Poleg tega ima zelena, ki seveda ne sme manjkati v juhi, še ogromno drugih blagodejnih učinkov na telo.

- Oglas -

Zelena

Naravni diuretik

Zelena je naravni diuretik, ki telesu pomaga pri odplakovanju škodljivih toksinov. Vsebuje namreč minerala kalij in natrij, ki uravnavata količino vode v telesu. Semena zelene imajo tudi protivnetne lastnosti, zato lahko čaj iz semen zelene pomaga pri zdravljenju vnetja mehurja.

Znižuje holesterol

Zelena znižuje količino slabega holesterola, saj vsebuje snovi, ki pospešujejo nastanek žolčnih kislin, ki so povezane z zniževanjem slabega holesterola v krvi.

Zdravi sklepi

Zelena lahko pomaga, da vaši sklepi ostanejo zdravi, saj ima protivnetne lastnosti. Če trpite za artritisom ali imate otečene in boleče sklepe, lahko poskusite simptome ublažiti s kozarcem soka iz zelene na dan.

Znižuje krvni tlak

- Oglas -

Kalij v zeleni lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka in pomaga pri sproščanju mišic, ki obdajajo arterije, kar lahko pomaga pri širjenju žil.

Osveži zadah

Slab zadah je posledica bakterij, ki se zadržujejo v ustni votlini. Če žvečite steblo zelene, bo ta pomagala odstraniti ostanke hrane, s katerimi se hranijo bakterije, in hkrati osvežila vaš dah.

Pomaga pri izgubi telesne teže

Steblo zelene ima približno 15 kalorij, vsebuje ogromno vlaknin in vode, ki bodo poskrbele, da se boste počutili siti dlje časa. Ker je zelena pravzaprav voda z vlakninami, bo pomagala pri bolj učinkoviti prebavi in preprečila zaprtje.

Pomaga uravnavati stres

Zelena v sebi skriva visoko koncentracijo magnezija, ki pomirja vaš živčni sistem, če si jo privoščite pri večerji, boste lažje zaspali.

Zdrav vid

Veliko steblo zelene vsebuje vsaj deset odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina A, ki je pomemben za zdrave oči.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×